Kommentar från den oberoende budkommittén i IRRAS med anledning av uppköpserbjudandet från IR Holding Bidco

REG

Den 30 juni 2023 offentliggjorde Legacy Capital, Spetses, Bacara, Lexington, Kleanthis G. Xanthopoulos, Panormos, Philippe Audi, och Nicolas Murat ("Budkonsortiet") genom IR Holding Bidco Inc. ("Budgivaren") ett offentligt uppköpserbjudande om 0,18 kronor kontant per aktie till aktieägarna i IRRAS AB (publ) ("IRRAS") ("Erbjudandet").

Marios Fotiadis, styrelseordförande i IRRAS, och Kleanthis G. Xanthopoulos, styrelseledamot och tidigare verkställande direktör i IRRAS, är aktieägare i IRRAS och deltar i Erbjudandet som del av Budkonsortiet. De kommer att tillskjuta sina aktier i IRRAS till Budgivaren i samband med Erbjudandets fullföljande.

Ytterligare information om Erbjudandet finns i Budgivarens pressmeddelande som offentliggjorts idag den 30 juni 2023. Budgivaren förväntas offentliggöra en erbjudandehandling omkring den 6 juli 2023. Se vidare https://medical-solutions-offer.com/. Acceptfristen för Erbjudandet förväntas löpa ut omkring den 11 augusti 2023.

Den oberoende budkommittén i IRRAS[1] har anlitat Carnegie Investment Bank AB (publ) som finansiell rådgivare och Setterwalls Advokatbyrå som legal rådgivare i samband med Erbjudandet. Den oberoende budkommittén har även uppdragit åt Grant Thornton att avge en s.k. fairness opinion om Erbjudandet. Den oberoende budkommittén kommer tillsammans med sina rådgivare att utvärdera Erbjudandet och offentliggöra sitt uttalande om Erbjudandet senast två veckor före utgången av acceptfristen.

IRRAS avser att offentliggöra sin kvartalsrapport för perioden januari-juni 2023 före utgången av acceptfristen i Erbjudandet. IRRAS kommer att uppdatera sin finansiella kalender så snart ett nytt datum för rapporten är bestämt.

Stockholm den 30 juni 2023

IRRAS AB (publ)

Den oberoende budkommittén

 

För mer information, vänligen kontakta:

Anita Tollstadius, ordförande för den oberoende budkommittén i IRRAS

Telefon: +46 70 337 30 26

E-post: ir@irras.com

 

[1] Den oberoende budkommittén består av Anita Tollstadius (ordförande), Catherine Gilmore-Lawless och Eva Nilsagård. Styrelseledamöterna Marios Fotiadis och Kleanthis G. Xanthopoulos har inte deltagit och kommer inte att delta i handläggning av eller beslut i frågor som är relaterade till Erbjudandet.

 

Om IRRAS

IRRAS är ett globalt hälso- och sjukvårdsföretag som fokuserar på att leverera innovativa medicinska lösningar för att förbättra livet för kritiskt sjuka patienter. IRRAS utformar, utvecklar och kommersialiserar produkter för neurointensivvård, som väsentligt förbättrar resultaten för patienterna och minskar den totala vårdkostnaden genom att avhjälpa komplikationer som är förknippade med nuvarande behandlingsmetoder. Företaget marknadsför och säljer sina breda och innovativa produktlinjer IRRAflow och Hummingbird ICP Monitoring till sjukhus över hela världen genom sin egen säljorganisation i USA och utvalda europeiska länder samt via ett internationellt nätverk av distributionspartners. 

IRRAS har sitt huvudkontor i Stockholm, samt kontor i München, Tyskland och San Diego, Kalifornien, USA. Mer information finns på www.irras.com.

IRRAS AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm (ticker: IRRAS).

 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 juni 2023, kl. 08.40 (CEST).

Datum 2023-06-30, kl 08:40
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!