IRRAS publicerar uppdatering om finansiell situation

REG

En omfattande utvärdering av olika finansieringsalternativ inleddes i början av 2023 och hittills har denna process inte identifierat några andra konkreta finansieringsalternativ än det offentliga kontanta uppköpserbjudandet. Under den pågående budprocessen har Bolaget fortsatt att undersöka alternativa finansieringsmöjligheter som skulle ge IRRAS det kapital som behövs för att återbetala den kortfristiga lånefaciliteten, men hittills har inga alternativa finansieringsmöjligheter identifierats och det finns en överhängande risk att Bolaget inte kan återbetala det kortfristiga låneavtalet och då hamnar på obestånd.

 

Återbetalningen av lånet garanteras genom en pantsättning av Bolagets patent och aktierna i Bolagets amerikanska dotterbolag, IRRAS USA Inc., till Bacara Holdings som säkerhet. Dessutom lämnar IRRAS USA Inc. borgen avseende alla förpliktelser för IRRAS AB enligt låneavtalet mot att IRRAS AB ingår ett licensavtal med IRRAS USA Inc. (som kommer att säkerhetsöverlåtas till långivaren) enligt vilket IRRAS AB lämnar IRRAS USA Inc. en exklusiv, royaltyfri, fullt betald, oåterkallelig, evig licens till alla IRRAS immateriella rättigheter överallt i världen förutom Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Datum 2023-08-24, kl 07:40
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!