Stämmokommuniké från Intrums årsstämma 2023

REG


Framläggande och fastställande av räkenskapshandlingar
Årsstämman konstaterade att årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse för räkenskapsåret 2022 behörigen framlagts, och fastställde resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning.

Utdelning
Årsstämman fastställde styrelsens förslag till utdelning med 13,50 kronor per aktie, att utbetalas vid två tillfällen med 6,75 kronor vardera, och balansering av återstående belopp i ny räkning. Avstämningsdagar för utdelning är den 2 maj 2023 och den 1 november 2023. Utdelningen beräknas utbetalas genom Euroclear Sweden AB den 5 maj 2023 och den 6 november 2023.

Ansvarsfrihet
Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och de verkställande direktörerna ansvarsfrihet för 2022 års förvaltning av bolaget.

Styrelse, styrelsearvode och ersättning för utskottsarbete
Årsstämman fastställde antalet styrelseledamöter till åtta utan styrelsesuppleanter och valde Magnus Lindquist, Michel van der Bel, Debra Davies, Geeta Gopalan, Hans Larsson, Andreas Näsvik, Philip Thomas och Ragnhild Wiborg.

Årsstämman valde Magnus Lindquist som styrelsens ordförande.

Styrelsearvoden och ersättning för utskottsarbete fastställdes till sammanlagt
7 700 000 kronor enligt följande:

  • 1 570 000 kronor till styrelsens ordförande
  • 700 000 kronor till var och en av de övriga styrelseledamöterna
  • 300 000 kronor till ordföranden i revisions- och riskutskottet
  • 180 000 kronor vardera till de övriga två ledamöterna i revisions- och riskutskottet
  • 95 000 kronor vardera till de tre ledamöterna i ersättningsutskottet
  • 95 000 kronor vardera till de tre ledamöterna i transformationsutskottet

En ytterligare ersättning för restid om 30 000 kronor per fysiskt styrelsemöte som hålls i Sverige ska utgå till de föreslagna styrelseledamöterna Michel van der Bel, Debra Davies, Geeta Gopalan och Philip Thomas.

Revisor och ersättning till revisorn
Årsstämman valde Deloitte AB till revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma, med den auktoriserade revisorn Patrick Honeth som huvudansvarig revisor. Arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Ersättningsrapport
Årsstämman godkände styrelsens ersättningsrapport.

Riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor för ledande befattningshavare
Årsstämman godkände styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor för ledande befattningshavare.

Långsiktigt incitamentsprogram
Årsstämman godkände styrelsens förslag avseende ett långsiktigt incitamentsprogram för 2023. Programmet löper under tre år och omfattar högst 80 individer indelade i tre grupper: 1) koncernchefen, 2) övriga medlemmar i koncernledningen samt 3) andra nyckelpersoner. Deltagarna ges möjlighet att erhålla prestationsaktier eller prestationskontanter till ett visst högsta värde per deltagare. Utfall förutsätter fortsatt anställning till den 1 januari 2026 och kopplas till av styrelsen fastställda prestationsmål för Intrumaktiens totalavkastning (TSR). En del av programmet riktas endast till grupp 1 och 2 och kräver en egen investering i Intrumaktier. De totala IFRS2-kostnaderna vid maximalt utfall beräknas till högst 143 Mkr, givet vissa antaganden. Bolaget har rätt att förvärva och överlåta egna aktier för att uppfylla sina åtaganden enligt programmet.

Bemyndigande till styrelsen avseende återköp och överlåtelse av egna aktier
I enlighet med styrelsens förslag beslöt stämman att bemyndiga styrelsen att under tiden fram till nästa årsstämma besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier på en reglerad marknad eller på en motsvarande marknad utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Bolagets innehav av egna aktier får vid var tid inte överstiga 10 procent av det totala antalet aktier i bolaget.

Bemyndigande till styrelsen att  besluta om nyemission
I enlighet med styrelsens föreslag beslutade stämman att bemyndiga styrelsen att under tiden fram till nästkommande årsstämma besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler berättigande till aktier motsvarande högst 20 procent av det totala antalet utestående aktier i bolaget.

Protokoll
Protokoll från årsstämman kommer att läggas ut på bolagets webbplats inom två veckor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Emil Folkesson, Head of CFO Office & Investor Relations Director
+46 707 44 69 82
ir@intrum.com

Informationen lämnades, genom ovan kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 27 april 2023 kl. 15.35.

Datum 2023-04-27, kl 15:35
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!