Kommuniké från extra bolagsstämma i Intervacc AB (publ)

REG

Intervacc AB (publ) höll fredagen den 5 maj 2023 extra bolagsstämma varvid följande beslut fattades om bemyndigande för styrelsen att besluta om företrädesemission av aktier fattades.

Den extra bolagsstämman bemyndigande styrelsen att, under tiden fram till nästa årsstämma, besluta om nyemission av aktier med företrädesrätt för bolagets aktieägare. Det totala antalet aktier som kan komma att emitteras enligt bemyndigandet ska rymmas inom aktiekapitalets gränser enligt bolagsordningen och ska högst uppgå till det antal aktier som motsvarar en emissionslikvid om cirka 100 miljoner kronor (före emissionskostnader).

Syftet med bemyndigandet är att kunna finansiera bolagets tillväxtinriktade affärsplan och för att säkerställa fortsatt framgångsrik utveckling i enlighet med bolagets strategi där likviden från företrädesemissionen avses användas för att finansiera accelererad kommersialisering av Strangvac, regulatoriska processer för Strangvac i USA, Australien och Nya Zeeland i syfte erhålla marknadsgodkännande, samt vidareutveckling av produktkandidater i bolagets projektportfölj (INV274 och INV412).

 

För mer information vänligen kontakta:

Andreas Andersson, VD
E-post: andreas.andersson@intervacc.se
Tel. 08-120 10 601, mobil 073-335 99 70

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 maj 2023 kl 13.40 CET.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar vaccin för djur. Bolagets vaccin och vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB som Certified Adviser.

 

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB
E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10

 

Datum 2023-05-05, kl 13:40
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!