Andreas Andersson slutar som VD och koncernchef - Jonas Sohlman har utsetts som tillförordnad VD och koncernchef för Intervacc

REG

Stockholm den 21 augusti 2023 – Styrelsen för Intervacc AB (publ) (”Intervacc”) har tillsammans med Andreas Andersson, kommit överens om att Andreas Andersson lämnar sin roll som VD och koncernchef som han innehaft sedan slutet av 2018. Styrelsen har utsett Jonas Sohlman till tillförordnad VD och koncernchef med omedelbar verkan.

Rekryteringen av en permanent lösning kommer påbörjas omgående.

Fram till dess att rekryteringen av en permanent lösning är slutförd, kommer Jonas Sohlman verka som tillförordnad VD och koncernchef. Andreas Andersson kommer stå till bolagets förfogande under en övergångsfas. Styrelsen tackar Andreas Andersson för det som bolaget uppnått under de åren som han varit VD för Intervacc. Under denna period har bolaget utvecklat Strangvac - ett vaccin mot kvarka vilket har godkänts i Europa och lanserats på de viktigaste marknaderna i EU.

Jonas Sohlman har en gedigen erfarenhet från flera ledande positioner inom noterade bolag. Jonas kommer närmast från rollen som CFO på Enorama Pharma. Därtill har Jonas en gedigen erfarenhet inom hästnäringen och är idag styrelseordförande för såväl Flyinge AB som Ridskolan Strömsholm AB. Jonas har även drivit professionell uppfödning av hopphästar.  

För mer information vänligen kontakta:

Björn Sjöstrand, styrelseordförande
Tel. 0727-125120
E-post: bjorn@sjostrands.com

Denna information är sådan information som Intervacc AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för omgående offentliggörande den 21 augusti 2023.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar vaccin för djur. Bolagets vaccin och vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, adviser@eminova.se, +46 (0)8–684 211 10 som Certified Adviser.

 

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB

E-post: adviser@eminova.se, Tel: +46 (0)8 – 684 211 10

Datum 2023-08-21, kl 08:29
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!