Indutrades årsstämma 2024

REG

Indutrades årsstämma hölls den 9 april 2024. Aktieägare kunde även utöva sin rösträtt på årsstämman genom poströstning i enlighet med föreskrifterna i Indutrades bolagsordning.

Stämman beslutade att fastställa den framlagda resultaträkningen och balansräkningen respektive koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen.

Stämman fastställde styrelsens förslag till utdelning om 2,85 kronor per aktie. Avstämningsdag för utdelning är den 11 april 2024 och utbetalning beräknas ske den 16 april 2024.

Stämman beslutade att bevilja ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören för räkenskapsåret 2023.

Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag att arvode ska utgå med 920 000 kronor till styrelsens ordförande, 460 000 kronor till envar av övriga ledamöter som inte är anställda i bolaget, 128 000 kronor till ordförande i revisionsutskottet, 64 000 kronor till envar av övriga ledamöter i revisionsutskottet samt 49 000 kronor till ordförande och ledamöter i ersättningsutskottet. Stämman beslutade vidare att arvode till revisorn ska utgå enligt räkning.

Bo Annvik, Susanna Campbell, Anders Jernhall, Kerstin Lindell, Ulf Lundahl, Katarina Martinson, och Lars Pettersson omvaldes till styrelseledamöter och Pia Brantgärde Linder valdes till ny styrelseledamot för tiden till slutet av nästa årsstämma. Katarina Martinson omvaldes till styrelsens ordförande.

Till revisor omvaldes PricewaterhouseCoopers AB för tiden fram till slutet av årsstämman 2025.

Stämman beslutade att anta reviderade riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor till ledande befattningshavare i enlighet med styrelsens förslag. Stämman beslutade även att godkänna den av styrelsen framlagda ersättningsrapporten.

Slutligen beslutade stämman att godkänna styrelsens förslag om inrättande av ett långsiktigt incitamentsprogram (LTIP 2024) och säkringsåtgärder (aktieswapavtal) i anledning därav. LTIP 2024 består av prestationsaktier och omfattar medlemmar av koncernledningen inklusive VD, affärssegmentchefer, dotterbolagschefer och övriga nyckelpersoner.

Ytterligare information om stämman finns tillgänglig hos bolaget och på hemsidan, www.indutrade.se under menyn Om Indutrade/Bolagsstyrning/Bolagsstämma.

Stockholm den 9 april 2024

INDUTRADE AKTIEBOLAG (publ)

För ytterligare information, vänligen besök www.indutrade.se eller kontakta:
Patrik Johnson, Ekonomi- och finansdirektör
tel. 08 703 03 00, 070 397 50 30
patrik.johnson@indutrade.com

Om Indutrade
Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som i dag består av omkring 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Vi arbetar på ett decentraliserat sätt för att skapa hållbar, lönsam tillväxt genom att utveckla och förvärva framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Våra företag utvecklar, tillverkar och säljer komponenter, system och tjänster med betydande teknikinnehåll inom utvalda nischer. Vår värderingsdrivna kultur där människor gör skillnaden har legat till grund för vår framgång sedan starten 1978. Indutrades omsättning uppgick 2023 till 32 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Datum 2024-04-09, kl 17:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!