Indutrade förvärvar TSE Troller - ledande tillverkare av högkvalitetsverktyg för ytbeläggningar

TSE Troller utvecklar, tillverkar och levererar högkvalitetsverktyg i rostfritt stål för precisionsapplicering av ytbeläggningar inom olika industrier. Produktutbudet omfattar beläggningsdysor och stationer, uthyrningsutrustning och eftermarknadstjänster. Dessutom erbjuder TSE Troller FoU-testutrustning för att utveckla och designa potentiella kunders nya produktionsprocesser. Bolaget levererar till kunder över hela världen, verksamma i branscher som elektronik och batteriproduktion, förpackningsindustri, papper och kartong, solcells- och bränslecellstillverkning, livsmedelsindustri och life science.

TSE Troller grundades 1961, har 30 anställda och är baserat i Murgenthal, Schweiz. Med över 60 års expertis inom utveckling och produktion av ytbeläggningsverktyg har TSE Troller utvecklats till en av de främsta tillverkarna inom sitt område och bolaget har goda utsikter för fortsatt hållbar lönsam tillväxt.

Tillträde ägde rum den 9 oktober och TSE Troller kommer att ingå i Indutrades affärsområde DACH. Förvärvet är Indutrades nionde under 2023 och bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Indutrades resultat per aktie.

Stockholm den 10 oktober 2023

INDUTRADE AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bo Annvik, VD och koncernchef

Tel: 08 703 03 00

Om Indutrade
Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som i dag består av omkring 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Vi arbetar på ett decentraliserat sätt för att skapa hållbar, lönsam tillväxt genom att utveckla och förvärva framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Våra företag utvecklar, tillverkar och säljer komponenter, system och tjänster med betydande teknikinnehåll inom utvalda nischer. Vår värderingsdrivna kultur där människor gör skillnaden har legat till grund för vår framgång sedan starten 1978. Indutrades omsättning uppgick 2022 till 27 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Datum 2023-10-10, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!