Indutrade förvärvar det italienska teknikhandelsbolaget I-tronik

I-tronik är specialiserat på maskiner, förbrukningsvaror, reservdelar och tjänster för montering och tillverkning av kretskort (PCB). Slutkunderna återfinns inom flera olika branscher och är verksamma inom segment som belysning, försvar samt läkemedels- och flygindustri. Bolaget representerar globalt ledande varumärken inom sina marknadsnischer och har långvariga relationer med sina kunder och leverantörer.

I-tronik har 24 anställda och är baserat i Padua, Italien. Bolaget har en lång historik av hållbar lönsam tillväxt och har goda utsikter för fortsatt organisk tillväxt, drivet bland annat av den pågående gröna teknologiomställningen och elektrifieringstrenden.

Tillträde äger rum idag och I-tronik kommer att ingå i Indutrades affärsområde DACH. Förvärvet är Indutrades sjätte under 2023 och bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Indutrades resultat per aktie.

Stockholm den 22 juni 2023

INDUTRADE AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bo Annvik, VD och koncernchef

Tel: 08 703 03 00

Om Indutrade
Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som i dag består av omkring 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Vi arbetar på ett decentraliserat sätt för att skapa hållbar, lönsam tillväxt genom att utveckla och förvärva framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Våra företag utvecklar, tillverkar och säljer komponenter, system och tjänster med betydande teknikinnehåll inom utvalda nischer. Vår värderingsdrivna kultur där människor gör skillnaden har legat till grund för vår framgång sedan starten 1978. Indutrades omsättning uppgick 2022 till 27 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Datum 2023-06-22, kl 14:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!