Indutrade förvärvar det irländska medicinteknikbolaget MeHow

Indutrade har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det irländska bolaget MeHow Medical Ireland Ltd., www.mehow.ie, med en årsomsättning om cirka 160 miljoner SEK.

MeHow är en utvecklingspartner och ledande tillverkare av formsprutade komponenter för den globala medicinteknikindustrin. Bolaget erbjuder ett brett sortiment av moduler baserade på formsprutade komponenter, dispenseringshållare för kardiovaskulära produkter som styrtrådar och katetrar samt verktygstillverkning till ledande internationella OEM-kunder. MeHow har omfattande produktionskapacitet i kontrollerad renrumsmiljö med hög grad av automation.

MeHow grundades 2007, har 56 anställda och är baserat i Bray Co. Wicklow, Irland. Bolaget har betydande ingenjörskompetens och materialkunskap samt starka marknadspositioner i snabbväxande nischsegment, vilket ger goda möjligheter till fortsatt hållbar lönsam tillväxt.

Tillträde äger rum idag och MeHow kommer att ingå i Indutrades affärsområde Life Science. Förvärvet är Indutrades tredje under 2024 och bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Indutrades resultat per aktie.

Stockholm den 31 januari 2024

INDUTRADE AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bo Annvik, VD och koncernchef

Tel: 08 703 03 00

Om Indutrade
Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som i dag består av omkring 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Vi arbetar på ett decentraliserat sätt för att skapa hållbar, lönsam tillväxt genom att utveckla och förvärva framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Våra företag utvecklar, tillverkar och säljer komponenter, system och tjänster med betydande teknikinnehåll inom utvalda nischer. Vår värderingsdrivna kultur där människor gör skillnaden har legat till grund för vår framgång sedan starten 1978. Indutrades omsättning uppgick 2022 till 27 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Datum 2024-01-31, kl 15:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!