Iduns huvudägare meddelar bakgrunden till sin försäljning av aktier motsvarande ca 1.4% av kapitalet i Idun

Iduns grundare och största ägare Adam Samuelsson har idag meddelat Bolaget att han (indirekt) har sålt B aktier motsvarande ca 1.4 procent av kapitalet (0.4% av rösterna) i Idun Industrier AB (publ).

”Den främsta anledningen till försäljningen av mina B-aktier i Idun är privatekonomisk. En sekundär anledning, och en positiv bieffekt, är att likviditeten i Idunaktien ökar. Då en relativt hög andel av Iduns aktier ägs av långsiktiga investerare som tenderar att köpa och sälja sällan är min uppfattning att åtgärder som förbättrar likviditeten i Idunaktien är viktiga och positiva eftersom en högre likviditet underlättar för investerare att omsätta större aktieinnehav. Då detta är första gången jag sålt några av mina aktier i Idun sedan bolaget grundades vill jag passa på att uttrycka min avsikt att på permanent basis fortsätta som aktiv huvudägare i vår smått unika bolagsgrupp, även om jag inte vill utesluta att jag av privatekonomiska eller andra skäl kan komma att sälja fler aktier i framtiden.”

skriver Adam Samuelsson, grundare och huvudägare i Idun Industrier AB (publ).

Datum 2024-06-27, kl 09:27
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.