Pavel Hajman utsedd till vd och koncernchef för Husqvarna Group

REG

Pavel har varit tillförordnad vd sedan december 2022, detta efter mer än 30 år i ledande positioner inom och utanför Husqvarna Group.

"Vi är glada över att kunna meddela att Pavel Hajman utsetts till ny VD för Husqvarna Group. Det har varit en omfattande rekryteringsprocess och vi är övertygade om att Pavel har alla de rätta egenskaperna för att fortsätta leverera på strategin att bygga ett starkare företag och att leverera på våra finansiella mål. Hans långa erfarenhet och kunskap om koncernen i kombination med hans ledarskap kommer att bidra till transformationsresan som företaget redan påbörjat", säger Tom Johnstone, styrelseordförande i Husqvarna AB.

Pavel Hajman har varit en del av koncernledningen sedan 2014 och har en historia inom Husqvarna Group som VD för Husqvarna Forest & Garden, SVP Operations Development och SVP IT. Dessförinnan hade Pavel olika ledande positioner inom Seco Tools och Assa Abloy i Europa och Asien.

"Jag är hedrad över att bli utsedd till vd för Husqvarna Group och glad över att fortsätta bygga vidare på vår starka strategi. Vår koncern består av genuint passionerade människor som tillsammans förflyttar gränserna och fortsätter att driva transformationen av vår bransch genom innovation. Jag ser fram emot denna fortsatta resa och att skapa hållbart värde för våra kunder, aktieägare och för samhället", säger Pavel Hajman, utsedd vd och koncernchef för Husqvarna Group.

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Husqvarna AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 maj, 20232 kl. 08.00 CET.

Datum 2023-05-04, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!