Kommuniké från årsstämma i Husqvarna AB (publ)

REG

Årsstämman i Husqvarna AB (publ) hölls den 4 april 2023

Årsstämman hölls i Elmia Kongress och Konserthus i Jönköping och aktieägarna hade även möjlighet att delta på stämman genom ett poströstningsförfarande.

Fastställande av resultat- och balansräkningarna, utdelning samt ansvarsfrihet

Resultat- och balansräkningarna fastställdes och styrelsens förslag till disposition av vinstmedlen godkändes. Utdelningen fastställdes till 3,00 kronor per aktie uppdelat på två utbetalningstillfällen, dels med 1,00 kronor per aktie med torsdagen den 6 april 2023 som första avstämningsdag, dels 2,00 kronor per aktie med fredagen den 6 oktober 2023 som andra avstämningsdag. Utbetalningen av utdelningen beräknas ske torsdagen den 13 april 2023 respektive onsdagen den 11 oktober 2023. Styrelsen och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022.

Styrelse, styrelsearvode, revisor och revisorsarvode

I enlighet med valberedningens förslag beslutade årsstämman att styrelsen ska bestå av åtta ledamöter. Årsstämman beslutade därefter om omval av Tom Johnstone, Ingrid Bonde, Katarina Martinson, Bertrand Neuschwander, Daniel Nodhäll, Lars Pettersson och Christine Robins. Torbjörn Lööf valdes till ny styrelseledamot och Tom Johnstone valdes till styrelsens ordförande.

Enligt valberedningens förslag beslutade årsstämman om att arvode ska utgå med sammanlagt 7 790 000 kronor, varav 2 250 000 kronor till styrelsens ordförande och 650 000 kronor vardera till övriga stämmovalda ledamöter som inte är anställda av bolaget. Ordföranden i revisionsutskottet erhåller 290 000 kronor och de två ledamöterna 185 000 kronor vardera. Ordföranden i People & Sustainability-utskottet erhåller 150 000 kronor och de två ledamöterna 90 000 kronor vardera.

Årsstämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag att som revisionsbolag utse KPMG för perioden från årsstämman 2023 till slutet av årsstämman 2024. Arvode till revisorerna betalas efter godkänd räkning.

Ersättningsrapport

Årsstämman godkände ersättningsrapporten.

Långsiktigt incitamentsprogram och aktieswap-avtal för att säkra förpliktelser i enlighet med beslutade incitamentsprogram

Årsstämman fastställde i enlighet med styrelsens förslag, att anta ett prestationsbaserat långsiktigt incitamentsprogram för 2023, LTI 2023. Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att under tiden fram till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om att låta bolaget ingå ett eller flera aktieswap-avtal där tredje part i eget namn förvärvar Husqvarna B-aktier på villkor som överensstämmer med marknadspraxis. Syftet är att säkra bolagets förpliktelser med anledning av beslutade incitamentsprogram.

Bemyndigande avseende nyemission

Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under perioden fram till nästa årsstämma, besluta om nyemission mot apportegendom av totalt högst ca 57,6 miljoner B-aktier. Teckningskursen för de nya aktierna ska baseras på marknadspriset för bolagets B-aktier. Syftet med bemyndigandet är att underlätta förvärv där betalning sker med egna aktier.

Ovanstående information offentliggjordes klockan 17:45 CET den 4 april, 2023

Datum 2023-04-04, kl 17:45
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!