Husqvarna Ventures investerar 2,5 miljoner euro i Angsa Robotics

Angsa Robotics håller på att utveckla en autonom lösning i form av en kostnadseffektiv, miljövänlig och AI-anpassad robot för skräpuppsamling på grönytor. Tack vare sin förmåga att navigera autonomt, upptäcka hinder och samla upp skräp utgör Angsa Robotics tekniska lösning ännu en möjlighet inom grönyteskötsel.

- Husqvarna Ventures ser en stor potential i Angsa Robotics unika lösning för att automatisera skräpuppsamling på grönytor. Genom att investera i ett tidigt skede kan Husqvarna bidra till utvecklingen av Angsas innovativa teknik och samarbeta kring potentiella framtida produkter. Investeringen passar perfekt ihop med vår strategi att utforska nya kompletterande användningsområden för robotteknik och möta nya behov inom kommersiell grönyteskötsel, säger Mark Johnson, chef för Husqvarna Ventures.

- Vi är väldigt glada över att ha Husqvarna Ventures som vår strategiska investerare. Deras ingående förståelse för robotteknikmarknaden, i kombination med deras omfattande globala nätverk, kommer att ge oss ett utmärkt stöd för att skala upp vår utveckling och stärka vår marknadsföringsstrategi. Vi ser fram emot att samarbeta med Husqvarna Group för att lansera vår banbrytande robotplattform till kunder i hela världen, säger Lukas Wiesmeier, vd och medgrundare på Angsa Robotics.

Datum 2023-06-14, kl 07:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!