Husqvarna Group utökar sortimentet av trådlösa robotgräsklippare till medelstora trädgårdar

Förra året inledde Husqvarna Group en ny era av robotgräsklippning med NERA-serien, vilket tog bort behovet av fysiska begränsningsslingor i privata trädgårdar. Nu utökas sortimentet med två modeller skräddarsydda för gräsmattor upp till 1000 kvadratmeter. Husqvarna Automower 310E NERA och 410XE NERA styrs med hjälp av Husqvarnas pålitliga EPOS satellitnavigeringssystem, som ger precision ner till 2–3 cm. Användare kan enkelt definiera virtuella gränser i sina trädgårdar med Automower Connect-appen, som också tillåter anpassning av arbetsområden, fredade zoner och elektroniska höjdjusteringar.

 

De nya modellerna introducerar också Husqvarnas banbrytande EdgeCut-teknik, som säkerställer fint trimmade gräsmattekanter genom att använda en mindre klippskiva på baksidan av roboten. Dessutom har 410XE NERA radarteknik, vilket gör att den kan navigera runt föremål på gräsmattan, vilket förhindrar avbrott orsakade av leksaker eller andra föremål som lämnas kvar.

 

- Husqvarna Group har tillverkat robotgräsklippare i nästan 30 år och för att fortsätta att leda branschen behöver vi ständigt driva på vår innovationsförmåga, säkra högsta kvalitet och leverera en smartare upplevelse av gräsmatteskötsel samtidigt som vi minimerar utsläppen. Med de nya NERA-modellerna siktar vi på att nå en ännu bredare publik och fortsätta driva på övergången från bensin till batteri inom trädgårdsvård, säger Glen Instone, President, Husqvarna Forest & Garden.

 

Husqvarna Group var pionjärer med världens första robotgräsklippare redan 1995 och är fortfarande den obestridda marknadsledaren. Koncernens ambition är att till 2026 fördubbla den årliga försäljningen av robotgräsklippare till 12 miljarder kronor. Under 2023 uppgick försäljningen till 8,1 miljarder kronor.

 

Läs mer om de nya NERA-modellerna här.

 

1 Husqvarna EPOS (Exact Positioning Operating System) är en banbrytande satellitbaserad teknologi som gör det möjligt för robotgräsklippare att arbeta med virtuella gränser utan nedgrävd slinga.

Datum 2024-03-26, kl 07:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!