Husqvarna Group får prestigefyllt omnämnande för klimatarbete med leverantörer

Mer än 23 000 företag har redovisat sina uppgifter till CDP och fått en Supplier Engagement Rating (SER). SER ger ett betyg för hur effektivt företag engagerar sina leverantörer i klimatförändringar baserat på styrning, mål, scope 3-utsläpp och praxis för leverantörsengagemang. Poängen i CDP-klassificeringssystemet används i stor utsträckning för att driva investerings- och upphandlingsbeslut mot en koldioxidfri, hållbar och motståndskraftig ekonomi.

 

- Tillsammans med våra leverantörer och partners kan vi hitta lösningar och driva förändring mot en mer koldioxidsnål ekonomi. Vi är tacksamma för det ömsesidiga engagemanget och ser CDP:s erkännande som inspiration för att fortsätta minska vårt miljöavtryck, säger Calle Medin, Vice President Sustainability på Husqvarna Group.

 

Husqvarna Group har som mål att minska de absoluta CO-utsläppen över hela värdekedjan med -35 % till 2025 samtidigt som verksamheten växer lönsamt. I slutet av 2023 hade koncernens totala utsläpp minskat med -44 % med 2015 som basår, främst tack vare skiftet från bensin- till batteridrivna produkter.

 

Datum 2024-03-15, kl 07:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!