Husqvarna Group emitterar sin första gröna obligation

Med denna transaktion utökar Husqvarna Group sin närvaro på den svenska obligationsmarknaden, och emissionslikviden kommer exklusivt att allokeras till investeringar i produkter och lösningar med låga koldioxidutsläpp.

"Emissionen av denna gröna obligation bekräftar marknadens förtroende för Husqvarna Groups långsiktiga konkurrenskraft och för vårt hållbara värdeskapande. De insamlade intäkterna kommer att stödja våra investeringar i produkter och lösningar som bidrar till en koldioxidsnål ekonomi", säger Terry Burke, CFO på Husqvarna Group.

Husqvarna Groups Green Finance Framework gör det möjligt för bolaget att emittera gröna obligationer och andra gröna finansieringsinstrument. Intäkterna kommer exklusivt att gå till investeringar i miljövänliga produkter, energieffektiva byggnader, hållbara transporter och förnybar energi. Ramverket har utvecklats i enlighet med Green Bond Principles (GBP) 2021 och Green Loan Principles (GLP) 2023. Sustainalytics, en ledande global leverantör av bedömningar relaterade till grön och hållbar finansiering, agerade som second party opinion provider.

SEB agerade ensam rådgivare vid upprättandet av Green Finance Framework. Gemensamma bookrunners var SEB, Danske Bank och Swedbank.

The Green Finance Framework och second party opinion finns på Husqvarna Groups hemsida.

Datum 2024-03-11, kl 07:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!