Husqvarna AB:s valberedning inför årsstämman 2024

REG

Petra Hedengran (Ordförande, utsedd av Investor AB)
Claes Boustedt (utsedd av L E Lundbergföretagen AB)
Fredrik Ahlin (utsedd av If Skadeförsäkring AB)
Oskar Börjesson (utsedd av Livförsäkringsbolaget Skandia)
Tom Johnstone (Styrelseordförande Husqvarna AB)

Dessa utnämningar har gjorts i enlighet med de regler som senast godkändes av Husqvarnas bolagsstämma. Av dessa regler framgår att valberedningen ska bestå av en representant för var och en av de fyra största aktieägarna i bolaget (röstmässigt) per den sista bankdagen i augusti, som på begäran uttryckt önskemål om att delta i valberedningens arbete tillsammans med styrelsens ordförande. Per den 31 augusti 2023 var de fyra röstmässigt största aktieägarna Investor AB, L E Lundbergföretagen AB, Bosch och If Skadeförsäkring AB. Bosch har avstått från sin rätt att utse en representant till valberedningen. Denna rätt övergick därmed till den femte största aktieägaren, Livförsäkringsbolaget Skandia, som accepterat att utse en representant.

Årsstämman 2024 i Husqvarna AB (publ) kommer att hållas torsdagen den 18 april 2024.

Aktieägare som önskar lämna förslag till valberedningen kan göra det via e-post till nominationcommittee@husqvarnagroup.com, om möjligt senast den 22 februari, 2024.

Datum 2023-09-15, kl 07:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!