Hoi Publishing i Danmark förvärvar text- och marknadsbyrån Cortekst ApS

REG

Cortekst har sedan början på 2023 ett stående uppdrag åt Hoi Forlag, vilket utförts med påtaglig framgång och som resulterat i en tydlig utveckling av verksamheten under året. Dessutom har Cortekst sedan länge ett omfattande engagemang som leverantör till Superlux (som Hoi förvärvade i april) och byrån tar med sig såväl spökskrivaruppdrag som andra redan kontrakterade tjänster in i förlagsverksamheten. Med teamet ombord som en del av Hoi förstärks kärnan i verksamheten på ett kostnadseffektivt sätt.

Förvärvet av denna konsultverksamhet sker utan särskild köpeskilling. Sammanslagningen innebär uppenbara ekonomiska fördelar för både säljare och köpare och kan förväntas bidra till både högre omsättning och lägre kostnader i Hoi Danmark, även om de mer exakta ekonomiska effekterna återstår att se.

 Affären förstärker ytterligare det pågående bygget av ett stort och starkt danskt förlag som en viktig del av Hoi Publishings expansionsplaner och är i linje med den uttalade förvärvsstrategin.

"Det gläder mig mycket att få nya, men välkända och beprövade, krafter in på förlaget. Att på det här sättet omvandla externa resurser till interna skapar stora möjlgheter till både nya intäkter och kostnadsbesparingar. Jag är övertygad om att Cortekst-teamet kommer att tillföra mycket framöver", säger Kathrine Frich, VD Hoi Publishing Danmark.

"Jag ser med spänning fram emot att få bli del av och bidra till den utveckling vi redan ser av Hoi Publishing i Danmark. Det blir en stor och positiv förändring att ta rollen som verksamhetsledare istället för att endast kunna hjälpa till från sidolinjen. Mycket fint är också att mina medarbetare följer med och jag är övertygad om att vi kommer ge ett starkt bidrag till Hoi Publishings tillväxtresa", säger Mia Rasmussen, medgrundare, ägare och operativ ledare för Cortekst sedan åtta år.

"Vi fortsätter att utöka personalen i Danmark och det här förvärvet för med sig en rad praktiska positiva effekter för förlaget. Mia Rasmussen och hennes team som en del av Hoi gör oss ännu vassare", konstaterar Lars Rambe, VD Hoi Publishing.  

Datum 2023-11-27, kl 09:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!