Hoi Publishing i Danmark förvärvar Förlaget Griffle

REG

Elin, som har lång erfarenhet av dansk förlagsbransch, blir som en del av överenskommelsen fast anställd hos Hoi Publishing. Förlaget får också en viktig utökning av bokkatalogen med 43 titlar, både skönlitteratur och fackböcker. Detta omfattar ett antal titlar med stor försäljningspotential, inklusive populära självhjälpsboken Gaven i Maven av Gina Asbjerg som redan har sålt över 16 000 exemplar i Danmark. Förlaget Griffle grundades 2016 och förlagets katalog blir nu en naturlig del av erbjudandet från Hoi Publishing.

Förvärvet är ytterligare ett framsteg i det pågående bygget av ett stort och starkt danskt förlag som en viktig del av Hoi Publishings expansionsplaner och i linje med den uttalade förvärvsstrategin.

"Det känns som att det var meningen att jag ska bli en del av Hoi. Våra bokkataloger kompletterar varandra och jag har saknat att arbeta tillsammans med likasinnade och duktiga kollegor", säger Elin Steffensen.

"Elin ger mycket energi och bidrar med många bra idéer som jag och resten av teamet ser fram emot att utveckla tillsammans med henne. Vi har höga ambitioner för att bygga en stark och unik förlagsverksamhet och där jag redan vet att Elin kommer att bli en kraft att räkna med", säger Kathrine Frich, VD Hoi Publishing Danmark.

"Det här förvärvet ser jag som ett styrkebesked och en mycket glädjande nyhet. Vi välkomnar varmt Elin till Hoi-teamet", säger Lars Rambe, VD Hoi Publishing.  

Datum 2023-11-22, kl 16:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!