Madlen Nicolaus utnämns till ny Chief Marketing Officer för Hexagon

Hexagon AB, en ledande global leverantör av digitala verkligheter skapade genom sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, offentliggjorde idag att Madlen Nicolaus har utsetts till bolaget Chief Marketing Officer (CMO), med startdatum 24 april 2023.

Nicolaus har lett marknadsavdelningar på profilerade teknikbolag som Salesforce, SAP och Kodak. Hon har en lång meritlista från att bygga högkvalitativa marknadsföringsprogram med fokus på att öka efterfrågan, nå ut till nya kundsegment, förnya produkter och utforma strategier för innovativ digital marknadsföring. Nicolaus har en examen från Mittweida University of Applied Sciences.

Nicolaus kommer att rapportera till Paolo Guglielmini, vd och koncernchef, och ingå i ledningsgruppen. Hon efterträder nuvarande CMO Kristin Christensen som kommer att fortsätta arbeta för bolaget till juni 2023 för att stödja övergången och vara kvar i ledningsgruppen tills Nicolaus tillträder.

“Det är med glädje som jag offentliggör utnämningen av Madlen Nicolaus till CMO på Hexagon. Hennes erfarenhet från branschledande marknadsföringsprogram på datadrivna och innovativa teknikbolag kommer att vara ovärderligt när vi vill kommunicera det ökade värde våra lösningar medför, driva vår mission mot en autonom framtid och hjälpa kunder uppnå hållbarhet i alla led”, säger Paolo Guglielmini. 

Christensen började arbeta på Hexagon 2010 med Ola Rollén, Hexagons tidigare vd och koncernchef (2000-2022) och nominerad styrelseordförande. Under sin tid på bolaget byggde Christensen en välutvecklad marknadsorganisation från grunden som verkade för nio divisioner och tusentals kunder världen över.

“Under de senaste 20 åren har Hexagon omvandlats från ett konglomerat till ett världsledande bolag inom digitala verkligheter som driver förändring inom de flesta branscher – och samtidigt hjälper till att rädda världen. Parallellt med denna omvandling förändrade Kristin och hennes team omvärldens syn på Hexagon – från irrelevant och osynligt till världsledande. Tack vare hennes ledarskap och stora engagemang under åren är vi idag ansedda som ett av de främsta teknologibolagen i världen, och Hexagon har ökat sitt marknadsvärde 200 gånger – en bedrift vi inte hade åstadkommit utan passionerade talanger som Kristin. Jag ser fram emot att följa vad hon gör härnäst”, säger Ola Rollén

För mer information, vänligen kontakta:
Tom Hull, Head of Investor Relations, +44 (0) 7442 678 437, ir@hexagon.com
Anton Heikenström, Investor Relations Manager, Hexagon AB, +46 8 601 26 26, ir@hexagon.com

Datum 2023-04-13, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!