Hexagon utrustar världens första helt autonoma vägtåg

Hexagon AB, en ledande global leverantör av digitala verkligheter skapade genom sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, offentliggjorde idag ett viktigt samarbete med Mineral Resources (MinRes), ett ledande diversifierat gruvbolag, som kommer möjliggöra en autonom transportlösning för 120 vägtåg i Australien och därigenom förändra säkerheten, produktiviteten och hållbarheten i regionen.

Den lastbilsagnosistka lösningen går att applicera på hela MinRes anläggning och är världens första helt autonoma vägtågslösning. Tillskottet av obemannade och autonoma system kommer att utgöra en viktig del av leveranskedjan för MinRes Onslow Iron projektet i Pilbara regionen i västra Australien.

Kärnan i samarbetet är Hexagons samling av autonoma lösningar som integrerar drive-by-wire teknologi med autonoma ledningsystem för att styra fordonsrörelser vid vägtransporter.

''Vi på Hexagon ser autonoma lösningar som ett sätt att förbättra världen',' säger Hexagons koncernchef och vd Paolo Guglielmini. ''Samarbetet med MinRes kommer att säkerställa tryggare samt mer hållbara och produktiva terrängtransporter. Jag ser fram emot att se hur liknande lösningar kan tillämpas på andra terrängmarknader som till exempel jordbruk och tung industri''.

`'Vi är väldigt glada över att kunna tillkännage vårt samarbetsavtal med Hexagon om att leverera världens första flotta av autonoma vägtåg, som kommer att vara en viktig del av Onslow Irons säkra, effektiva och dammfria lösning för transport av malm", säger MinRes VD Mike Grey. "Automatiseringen kommer att minska risken för trötthet hos våra förare, sänka driftskostnaderna och samtidigt minska bränsleförbrukningen och utsläppen. Det finns en enorm potential för dessa fordon att förändra gruvdriften över hela världen."

För mer information, vänligen kontakta:
Tom Hull, Head of Investor Relations, Hexagon AB, +44 7442 678 437, ir@hexagon.com
Madlen Nicolaus, Chief Marketing Officer, Hexagon AB, +44 207 068 6575, media@hexagon.com

Datum 2023-07-26, kl 08:05
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!