Hexagon R-evolution lanserar Green Cubes: en digital revolution för att bevara regnskog

R-evolution, Hexagons affärsenhet för hållbar innovation och investeringar i green-tech, lanserar det nya initiativet “Green Cubes”, för att accelerera bevarande av regnskog med hög biologisk mångfald. R-evolution använder Hexagons världsledande teknik för att noggrant mäta och visualisera en regnskogs volym och hälsa i 3D. Det är en teknik som möjliggör för företag att sponsra kubikmeter av regnskog med hög biologisk mångfald i en ny enhet, så kallade ”Green Cubes. 

Världens första Green Cubes introduceras i Costa Rica för att stödja bevarandet och utbredningen av regnskogskorridoren COBICA, hem för en stor mängd unika och hotade djur- och växtarter. Genom ett samarbete med den österrikiska forskningsstationen La Gamba Tropenstation, del av Wiens universitet, kommer R-evolution initialt att kartlägga 100 kvadratkilometer regnskog inom denna korridor med särskilt fokus på 500 hektar, vilket motsvarar 125 miljoner Green Cubes. 

Vi vänder utvecklingen för biologisk mångfald och planetens framtid genom att använda kraften i Hexagons teknikportfölj för att skydda världens mest kritiska ekosystem. Green Cubes erbjuder en banbrytande möjlighet för lokala samhällen att ge mer värde åt naturen samt för företag att visa sitt engagemang för hållbarhetsmålen ESG, som ett steg i att skydda artrikedomen på vår planet, säger Hexagons vd och koncernchef Paolo Guglielmini 

Med Hexagons molnbaserade plattform för Digital Reality, HxDR, har R-evolution utvecklat en Green Cubes Methodology, en ny metod för mätning och visualisering av skog. Metoden kombinerar teknik och vetenskap för att generera en digital tvilling av skogen. Green Cubes nyttjar Hexagons senaste hybridflygfoto och LIDAR samt markbaserade Reality Capture för att mäta och visualisera skogens volym, komplexitet och indikation av biologiska mångfald.  

Avskogning, boskapsuppfödning och produktion av palmolja har enligt Världsnaturfonden lett till att världens biologiska mångfald minskat med 69 procent. För att bekämpa denna kritiska situation initierar R-evolution Green Cubes för att skydda viktiga regnskogskorridorer med hög biologisk mångfald.  

Genom samarbete med forskare och lokalt engagemang för att säkerställa bevarande av regnskog finns det möjlighet för företag att sponsra Green Cubes, som ett led i sitt CSR-arbete Det gör även att företag kan möta sina hållbarhetskriterier enligt ESG. Man är dessutom med och möjliggör en ny och återkommande hållbar inkomstkälla för lokala skogsägare.  

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Josefsson, vd R-evolution, Hexagon AB, erik.josefsson@hexagon.com
Madlen Nicolaus, Chief Marketing Officer, Hexagon AB, media@hexagon.com

Datum 2024-01-16, kl 08:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!