Hexagon förbättrar sina lösningar för additiv tillverkning med förvärvet av CADS Additive

Hexagon AB, en ledande global leverantör av digitala verkligheter skapade genom sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, har slutfört förvärvet av CADS Additive GmbH, en snabbväxande leverantör av specialiserad mjukvara som hjälper företag att förbereda design för additiv tillverkning i metall.

3D-printing kompletterar befintliga teknologier genom att erbjuda tillverkare större designfrihet och möjlighet att minska slöseri och öka flexibiliteten. CADS Additive förenklar processen med 3D-printing genom pulverbäddsfusion (PBF). Mjukvaran vägleder användare genom konstruktionsförberedelser och hjälper företag att omvandla designfiler till skrivarinstruktioner och samtidigt förbättra sin tillverkningsproduktivitet.

CADS Additive har varit en partner till Hexagon sedan 2021 och integrerar redan lösningar som förberedelsearbeten och stödstrukturer med Hexagons marknadsledande processimuleringsmjukvara, Simufact Additive. Gemensamma utvecklingsplaner kommer att ytterligare förbättra arbetsflöden och göra det möjligt för användare att justera orienteringen och stödstrukturen för sina 3D-utskrifter. Detta kommer att bidra till förkortade arbetsflöden för additiv tillverkning och tillhandahålla enkla instruktioner för att minska komplikationer som orsakas av ändringar i orienteringen eller stödstrukturen.

CADS Additives mjukvara för Additive Manufacturing Studio är redan ansluten till Hexagons plattform, Nexus. Mjukvaran kommer att komplettera Hexagons arbetsflöde inom additiv tillverkning i Nexus genom en omfattande teknologiportfölj som inkluderar förberedelse av CAD-modeller och konstruktion, simuleringsbaserad optimering, kvalitet och produktionsintelligens, samt automatisering av datorstödd tillverkning (CAM) för slutförande.

"Våra investeringar återspeglar den växande betydelsen av additiv tillverkning. Tekniken har begränsats av ett fragmenterat ekosystem som inte tillåter tillverkare att få de resultat de behöver tillräckligt snabbt. Förvärvet av CADS Additive gör det möjligt för oss att förse våra kunder med integrerade verktyg som hjälper tillverkningsteam att reducera mängden avfall och öka effektiviteten när de går från prototyptillverkning till produktion. Genom att öppna upp Nexus-plattformen för våra ekosystempartners och tillhandahålla komponenter som CADS Additive hjälper vi kunder att förbättra sina processer genom hela tillverkningens värdekedja och inse potentialen med industriell additiv tillverkning", säger Hexagon vd och koncernchef, Paolo Guglielmini.

CADS Additive grundades 2016 och har 21 anställda som bistår 150 kunder i 25 länder genom 19 återförsäljare. Företaget har sitt huvudkontor i Perg, Österrike och kommer att vara en del av Hexagon Manufacturing Intelligence-divisionen. Förvärvet kommer inte att ha någon väsentlig påverkan på Hexagons resultat.

För mer information, vänligen kontakta:
Tom Hull, Head of Investor Relations, Hexagon AB, +44 7442 678 437, ir@hexagon.com
Madlen Nicolaus, Chief Marketing Officer, Hexagon AB, +44 207 068 6575, media@hexagon.com

Datum 2023-06-23, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!