H&M beslutar om återköp av aktier om 3 miljarder SEK

REG

Aktieåterköpsprogrammet kommer att genomföras i enlighet med EU:s marknadsmissbruks-förordning (MAR) och EU-kommissionens delegerade förordning 2016/1052 (den så kallade Safe Harbour-förordningen). Förvärv av aktier kommer att genomföras av ett värdepappersföretag eller kreditinstitut som fattar sina handelsbeslut oberoende av H&M vad avseende tidpunkten för förvärven av H&M-aktier.

Styrelsen för H&M kommunicerade i samband med bokslutskommunikén för 2022 sin intention att fram till årsstämman 2024 återköpa aktier om totalt 3 miljarder SEK om vissa förutsättningar var uppfyllda. Styrelsen har sedan bemyndigandets gavs avvaktat och följt bolagets utveckling och bedömer nu att förutsättningarna har uppnåtts och har därför beslutat att återköpa aktier för max 3 miljarder SEK fram till senast den 31 mars 2024. Syftet med återköpen är att överföra kapital till aktieägarna och justera H&M:s kapitalstruktur genom att minska kapitalet. Följaktligen avser styrelsen föreslå årsstämman 2024 att de återköpta aktierna dras in. Minskningen av aktiekapitalet avses att mötas av en motsvarande fondemission så att storleken på aktiekapitalet återställs.

För aktieåterköpsprogrammet gäller följande villkor:

  • Återköp ska ske på Nasdaq Stockholm i enlighet med dess emittentregelverk, MAR och Safe Harbour-förordningen.
  • Aktierna ska förvärvas till ett pris per aktie inom det på Nasdaq Stockholm vid var tid gällande kursintervallet, vilket avser intervallet mellan gällande högsta köpkurs och lägsta säljkurs som publiceras löpande av Nasdaq Stockholm.
  • Det högsta sammanlagda förvärvsbeloppet är 3 miljarder SEK. I enlighet med aktiebolagslagen får högst så många aktier förvärvas att H&M:s innehav av egna aktier inte överstiger tio procent av aktierna i H&M.
  • Programmet inleds den 27 september 2023 och pågår fram till senast den 31 mars 2024.
  • Betalning för aktierna ska ske kontant.

Det totala antalet aktier i H&M är 1 629 686 837 aktier, varav 194 400 000 A-aktier och 1 435 286 837 B-aktier. H&M innehar för närvarande inga egna aktier.

Kontakt:
Joseph Ahlberg, chef Investor Relations
Telefon: +46 (0) 73 465 93 92
E-mail: joseph.ahlberg@hm.com

För mer information från H&M-gruppen samt pressbilder besök hmgroup.com/media.

H & M Hennes & Mauritz AB (publ) grundades i Sverige 1947 och är noterat på Nasdaq Stockholm. H&M:s affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris på ett hållbart sätt. I koncernen ingår förutom H&M, varumärkena COS, Monki, Weekday, & Other Stories, H&M HOME, ARKET, Afound samt Sellpy. Ytterligare information finns på hmgroup.com.

Datum 2023-09-27, kl 08:05
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!