Hansa Biopharma planerar omstrukturering för att stärka den långsiktiga konkurrenskraften och tidigarelägga viktiga leveranser

REG

Lund, 5 december 2023. Hansa Biopharma, "Hansa" (Nasdaq Stockholm: HNSA), tillkännagav idag att man planerar att omstrukturera organisationen för att uppnå en ökad anpassning och fokusera på viktig klinisk utveckling samt kommersiella prioriteringar. Den planerade omstruktureringen skulle resultera i en minskning av den nuvarande arbetsstyrkan med cirka 20-25 procent och kommer att resultera i cirka 75-85 MSEK i årliga besparingar när den genomförts. Förhandlingar med berörda fackföreningar kommer att inledas i samband med omstruktureringen.

Søren Tulstrup, vd och koncernchef, Hansa Biopharma säger: "Den planerade omstruktureringen är ett viktigt steg i vårt pågående arbete med att optimera våra investeringar i viktiga värdeskapande tillväxtmöjligheter och positionera företaget för långsiktig framgång. Även om vi är övertygade om att detta initiativ är en nödvändig åtgärd för att vi ska kunna fullgöra vårt uppdrag är det ett svårt beslut, eftersom det påverkar vår mest värdefulla tillgång - våra medarbetare. Vi är tacksamma för alla våra kollegors engagemang och outtröttliga arbete för att utveckla potentiellt livräddande läkemedel för människor som lider av allvarliga immunologiska sjukdomar och tillstånd, och vi fortsätter att stödja de kollegor som påverkas av omstruktureringen."  

Som en del av omstruktureringen kommer Hansa att meddela Arbetsförmedlingen och inleda förhandlingar med de fackliga organisationerna. Beslut om personalneddragningar kommer att fattas efter genomförda samråd i enlighet med lokala bestämmelser.

Denna information är sådan som Hansa Biopharma AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande genom nedanstående kontaktpersons försorg den 5 december 2023, kl.13:05 CET. 

Datum 2023-12-05, kl 13:05
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!