Evan Ballantyne tillträder som Chief Financial Officer på Hansa Biopharma

Lund, 22 februari 2024. Hansa Biopharma, "Hansa" (Nasdaq Stockholm: HNSA), tillkännagav idag att Evan Ballantyne tillträder som Chief Financial Officer (CFO) från och med den 1 mars 2024. Han efterträder Donato Spota, som vilket meddelats tidigare kommer att lämna företaget den 28 februari.

Som CFO kommer Ballantyne att ansvara för att utveckla och genomföra företagets finansiella strategi och aktiviteter, inklusive finansiell rapportering och investerarrelationer (IR). Han kommer att rapportera till vd och koncernchef Søren Tulstrup och ingå i Hansas koncernledning.

Evan Ballantyne kommer närmast från en befattning som Senior Vice President, Chief Financial Officer på det USA-baserade bioteknikföretaget Gain Therapeutics, Inc. (Gain) . Han har mer än 30 års internationell erfarenhet som senior finansdirektör i både offentliga och privata life science-företag.

Søren Tulstrup, vd och koncernchef på Hansa Biopharma, säger: "Jag är mycket glad över att få välkomna Evan till Hansa Biopharma vid denna viktiga och spännande tidpunkt. Med sin djupa internationella erfarenhet och framgångsrika meritlista som CFO på offentliga och privata företag är jag övertygad om att Evan kommer att vara ett starkt tillskott till vårt team och hjälpa till att driva vår finansiella strategi, leverera på viktiga strategiska prioriteringar och bygga aktieägarvärde.  Med Evan i teamet kommer vi att fortsätta positionera Hansa som ett växande globalt bioteknikbolag i kommersiell fas med en spännande pipeline och stark kommersiell potential."

Evan Ballantyne säger: "Jag är mycket glad över att börja på Hansa Biopharma. Bolagets validerade vetenskapliga plattform, starka utvecklingsprogram inom områden med stora medicinska behov och den pågående framgångsrika kommersialiseringen av bolagets ledande läkemedel innebär att bolaget har potential att skapa betydande värde för alla viktiga intressenter genom att leverera nya behandlingar för allvarliga immunologiska sjukdomar. Jag tror att min långa erfarenhet av att hjälpa bioteknikföretag att navigera i komplexa finansiella och investeringsmässiga möjligheter och utmaningar ligger väl i linje med Hansas behov och de spännande möjligheter som ligger framför oss. Jag ser fram emot att arbeta med Søren, styrelsen och hela ledningsgruppen och nå framsteg gentemot bolagets strategiska prioriteringar."

Biografi

Evan kommer närmast från Gain Therapeutics, Inc, ett bioteknikföretag i klinisk fas baserat i Bethesda i Maryland i USA. Där tjänstgjorde han som SVP, Chief Financial Officer. Han har över 30 års finansiell och operativ erfarenhet av att utveckla och genomföra framgångsrika strategier som skapar aktieägarvärde. Under sin karriär har Evan haft alltmer ansvarsfulla roller på företag inom bioteknik, medicinsk teknik och informationstjänster i Europa och USA, och har hjälpt dessa företag att navigera på komplexa finansmarknader och säkra finansiering och kapital för att stödja deras tillväxt. Dessutom har han erfarenhet av alla aspekter av finansiell rapportering, hantering av investerar- och analytikerrelationer, omstrukturering av företag samt förvärv och partnerskap.

Evan har en examen i Business Administration från University of Windsor i Ontario i Kanada samt en BA i American History & Political Science från University of Western Ontario i Kanada. Han är oberoende styrelseledamot i Preveceutical Medical, Inc i Vancouver i British Columbia i Kanada.

Om Hansa Biopharma

Hansa Biopharma är ett banbrytande biofarmabolag i kommersiell fas som utvecklar innovativa, livräddande och livsförändrande behandlingar för patienter med sällsynta immunologiska sjukdomar och tillstånd. Hansa har utvecklat en ledande enzymbehandling för klyvning av IgG-antikroppar (immunoglobulin) som ger högsensitiserade patienter möjlighet till njurtransplantation. Hansa har ett stort och växande forsknings- och utvecklingsprogram baserat på företagets egenutvecklade enzymteknologiplattform för IgG-klyvning. Målet är att tillgodose medicinska behov inom transplantation, autoimmuna sjukdomar, genterapi och cancer. Hansa Biopharma är baserat i Lund och har verksamhet i Europa och USA. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamnet HNSA. Läs mer på www.hansabiopharma.com.

--- SLUT PÅ PRESSMEDDELANDET ---

Datum 2024-02-22, kl 15:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!