Dr. Hitto Kaufmann utsedd till Chief Scientific Officer för Hansa Biopharma

REG

Lund, Sverige, 1 september 2023 Hansa Biopharma, "Hansa" (Nasdaq Stockholm: HNSA), en pionjär inom enzymteknik för sällsynta immunologiska sjukdomar, meddelade idag att dr Hitto Kaufmann har utsetts till Chief Scientific Officer (CSO) för Hansa Biopharma från och med den 1 december 2023.

Som CSO kommer Hitto Kaufmann att ansvara för alla aktiviteter inom forskning och tidig utveckling, samt all translationell verksamhet och tillverkning. Han kommer att rapportera till vd och koncernchef Søren Tulstrup och ingå i Hansas koncernledning.

Hitto Kaufmann kommer till Hansa från Pieris Pharmaceuticals där han har varit Chief Scientific Officer sedan 2019.  Han ledde företagets FoU-plattform i utvecklingen av nästa generations innovativa proteinbehandlingar, vilket ledde till regulatoriska ansökningar inom flera indikationer. Han spelade en viktig roll när det gällde att höja företagets operativa excellens, vilket bland annat innebar snabbare utvecklingsvägar, maskininlärningsdriven FoU samt tillförlitlig tillverkning och leverans på högsta nivå.

Hansa Biopharmas vd och koncernchef Søren Tulstrup säger: "Vi är mycket glada över att välkomna Hitto till Hansa vid denna viktiga tidpunkt. Med över 20 års erfarenhet av forskning, utveckling och vetenskapliga framsteg är han väl lämpad att leda utvecklingen av vår forskningsplattform och vår pipeline av spännande läkemedelskandidater för sällsynta immunologiska sjukdomar och tillstånd. Hitto har en dokumenterad erfarenhet av att utveckla innovativa läkemedel, främja strategiska FoU-partnerskap och bygga nästa generations behandlingsplattformar. Han har tidigare visat prov på förmåga att bygga upp och leda högpresterande team i både stora läkemedelsföretag och små bioteknikföretag."

Hitto Kaufmann säger: "Jag är mycket glad över att bygga vidare på det fantastiska arbete som har positionerat Hansa som ett av de mest lovande bioteknikbolagen i medelfas. Hansa har spjutspetsforskning - särskilt den unika mångsidiga plattformen för IgG-antikroppsklyvande enzymteknik - som kommer att bidra till bättre patientresultat inom områden där det finns stora behov. Jag ser fram emot att bli en del av ett team med mångsidiga och begåvade medarbetare och att bidra till företagets utveckling och leverans av livräddande och livsförändrande läkemedel."

Biografi

Hitto Kaufmann har varit Chief Scientific Officer på Pieris Pharmaceuticals sedan 2019.  Han är en ledare inom biofarma med över 20 års erfarenhet av forskning, utveckling och tillverkning. Han har bidragit till utvecklingen av cirka 100 biologiska behandlingsenheter och han har drivit en stor mängd projekt framåt genom sin aktiva styrning av strategiska partnerskap. På Pieris var han ansvarig för att leda forskning, teknisk utveckling, datavetenskap och läkemedelsförsörjning, samtidigt som han övervakade projekt i tidigt skede och ansvarade för allianshantering. Dessutom spelade Hitto Kaufmann en viktig roll när det gällde att förändra företagets strategi för utveckling och marknadsföring av nya läkemedelskandidater. Han sitter för närvarande i den vetenskapliga rådgivande nämnden för Instituto de Biologia Experimental e Tecnologica (iBET), en privat, ideell organisation i Portugal som specialiserar sig på biologiforskning och tjänster för läkemedelsutveckling/bioprocessutveckling.

Innan han började på Pieris arbetade Hitto Kaufmann fem år på Sanofi, där han hade flera ledande befattningar inom Industrial Affairs och FoU. Under denna tid ledde han arbetet med att bygga upp en stark, divisionsöverskridande och heltäckande teknikplattform för Sanofi Biologics, vilket inkluderade flera strategiska affärer. Han ledde också den globala biofarmaceutiska utvecklingen, och ansvarade för över 700 medarbetare på tre anläggningar som arbetade med teknisk utveckling av läkemedelssubstanser och läkemedelsprodukter, analys, klinisk leverans och frisläppning. Innan Hitto Kaufmann började på Sanofi arbetade han mer än ett decennium på Boehringer Ingelheim, där han avslutade som VP Process Sciences inom divisionen Biopharmaceuticals. Han började sin karriär som forskare vid Walter and Eliza Hall Institute i Melbourne.

Hitto Kaufmann har en Ph.D. i naturvetenskap, med inriktning på cellodlingsteknik, från Swiss Federal Institute of Technology i Zürich. Han har en MSc i bioteknik från Technische Universität Braunschweig och Scripps Research Institute.

--- SLUT PÅ PRESSMEDDELANDET ---

Datum 2023-09-01, kl 12:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!