Upprustning av Hargsbanan till Dannemoragruvan

REG

Trafikverket har under 2023 genomfört en funktionsutredning för att se över behovet av en initial upprustning av Hargshamnsbanan för att kunna fylla behoven som lyfts av GRANGEX, men även se över behovet av de trätransporter som även lyfts som körs på banan. Förordade åtgärder utifrån utredningen är åtgärder i banunderbyggnad, avvattning, vegetationsröjning och byte av banöverbyggnad på sträckan Dannemora-Örbyhus.

För finansiering av åtgärderna har GRANGEX ansökt om medel ur Näringslivspotten. Näringslivspotten är ett finansiellt utrymme för smärre investeringar i det statliga järnvägsnätet som Näringslivets branschorganisationer tillsammans med Trafikverket fördelar.

Näringslivspotten har beslutat att finansiera de förordade åtgärderna i utredningen. Utöver åtgärderna i Dannemora finns även koppling till redan pågående stora investeringar i överlämningsbangården vid Oxelösunds hamn.

Nu påbörjas arbetet med att ta fram ytterligare underlag och genomförande av åtgärderna.

Datum 2024-03-06, kl 15:43
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!