Miljötillståndet för Dannemora har vunnit laga kraft - inga överklaganden

REG

GRANGEX har nöjet att informera att tillståndet för återstarten av Dannemoragruvan, publicera den 22 juni, 2023 med de villkor som gäller av Mark och miljödomstolen har vunnit laga kraft då inga överklaganden har inkommit inom tidsperioden för överklaganden.

"Det är med stor glädje vi kan konstatera att den viktigaste kvarvarande milstolpen för Dannemoragruvans återstart har passerats. Förutom att Dannemoragruvan genom tillståndet kommer uppfylla alla relevanta krav enligt Miljöbalken och så är vägen nu öppen för att bygga den mest klimatsmarta gruvan i vår bransch. Dannemora kommer vid den planerade produktionsstarten 2025 att årligen leverera 1 miljon ton till producenter av fossilfri stål." säger Christer Lindqvist VD för GRANGEX AB

Datum 2023-07-17, kl 15:34
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!