GRANGEX ingår avtal för vattenrening för storskalig dränering av Dannemoragruvan

REG

Villkoren i miljötillståndet, som en följd av EU:s ramdirektiv för vatten, kräver en kvalificerad rening av allt vatten som lämnar gruvan till recipienten Sundbroån. Dräneringen är ett av de större delprojekten för återstarten av Dannemoragruvan. Totalt beräknas ca 3,2 miljoner kubikmeter vatten pumpas ur gruvan. Tömningen beräknas vara avslutat under 2024.

"Det är angeläget för GRANGEX att vara hållbar i alla avseende vid återupptagandet av produktionen i Dannemoragruvan och höga krav på vattenkvalitén är viktigt. Genomförandet av pumpningen av gruvan ligger på den kritiska linjen och viktigt för påföljande underjordsinstallationer tex den nya primärkrossen. Därför är det tillfredställande att vi nu beställt ett komplett system för att inleda tömningen av Dannemoragruvan under fjärde kvartalet i år, i linje med den kommunicerade tidplanen. Det renade vattnet som pumpas till Sundbroån kommer hålla dricksvattenkvalité." säger Christer Lindqvist VD för GRANGEX AB.

Datum 2023-08-08, kl 08:45
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!