GRANGEX genomför riktad nyemission till garant efter den genomförda företrädesemissionen

REG

Som tidigare kommunicerats i samband med Företrädesemissionen hade garanter som lämnade garantiåtaganden i Företrädesemissionen möjlighet att välja att få ersättningen utbetalad kontant eller i form av nyemitterade aktier i Bolaget. En garant, Spikarna Förvaltning AB ("Garanten"), har valt att få garantiersättningen utbetald i aktier. Bolagets styrelse har med anledning därav idag beslutat, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 16 maj 2023, om en riktad nyemission av 17 142 aktier som ersättning för det garantiåtagande som Garanten lämnade i Företrädesemissionen. Den riktade nyemissionen kommer medföra att Bolagets aktiekapital ökar med 85 710,003612 SEK. Skälen för avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att fullfölja Bolagets åtaganden gentemot garant som lämnat garantiåtagande och som önskar få ersättning för sitt garantiåtagande i form av nyemitterade aktier i Bolaget. Styrelsen anser även att det är till fördel för Bolagets finansiella ställning och i aktieägarnas intresse att tillvarata möjligheten att betala garantiersättningen i form av aktier i stället för kontant utbetalning då det frigör medel som stärker Bolagets rörelsekapital och låter Bolaget använda en större del av emissionslikviden från Företrädesemissionen på sätt som beskrivs i det prospekt som publicerades den 2 februari 2024.

Aktierna emitteras till en kurs om 14 SEK per aktie. Teckningskursen motsvarar teckningskursen i Företrädesemissionen och har fastställts i samband med upphandlingen av garantiåtagandena med garanterna, vilket skedde i samråd med den finansiella rådgivaren och efter en analys av marknadsläget. Styrelsens bedömning är att teckningskursen mot denna bakgrund får anses vara marknadsmässig.

Betalning ska ske genom kvittning av Garantens fordran på Bolaget uppgående till 240 000 SEK. När dessa 17 142 aktier tillsammans med de 5 304 285 aktier som emitterades i Företrädesemissionen har registrerats vid Bolagsverket kommer antalet aktier i Bolaget att uppgå till 14 016 288 aktier, och Bolagets aktiekapital till 70 081 442,953722 SEK. Den utspädning som tillkommer som följd av den riktade emissionen till garanterna uppgår till cirka 0,12 procent baserat på antalet aktier i Bolaget efter registrering av samtliga aktier som emitteras i Företrädesemissionen. Bolaget har inte haft några betydande specifika kostnader relaterade till den riktade emissionen då denna sker som en del i arbetet med Företrädesemissionen. Däremot minskar den kontanta delen av garantiersättningen som Bolaget behöver betala ut i samband med Företrädesemission med 210 000 kronor.

Rådgivare

G&W Fondkommission agerar finansiella rådgivare till GRANGEX i samband med Företrädesemissionen. Aqurat Fondkommission AB är emissionsinstitut.

Datum 2024-03-07, kl 08:58
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!