Dannemora Iron beställer system för storskalig dränering av Dannemoragruvan

REG

GRANGEX dotterbolag, Dannemora Iron AB, har ingått ett leverans- och funktionsavtal för ett komplett pumpsystem för dräneringen av Dannemoragruvan med Carl Hamm PPS (PTY) Ltd. Carl Hamm är en välrenommerad leverantör inom den internationella gruv- och entreprenadindustrin, med stor erfarenhet av storskalig vattendränering.

Avtalet följer direkt på att miljötillståndet för återupptagande av gruvdriften i Dannemoragruvan vann laga kraft den 18 juli och omfattar ett pumpsystem för dränering av gruvan. I första hand kommer systemet att pumpa från ca -340 meter till en nivå under -470m. Därefter kommer gruvans egna pumpsystem för det permanenta vattenundanhållandet kopplas in för den resterande dräneringen ned till ca -620 meter. Pumpstart beräknas ske innan årsskiftet. Totalt beräknas ca 3,2 miljoner kubikmeter vatten pumpas ur gruvan och planeras vara helt genomfört under 2024.

Villkoren i miljötillståndet kräver även en kvalificerad vattenrening av allt vatten som lämnar gruvan till recipienten Sundbroån. Upphandling pågår av en anpassad vattenreningsprocess.

Datum 2023-07-31, kl 08:52
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!