Gomero Group AB (publ) Delårsrapport Q2 1 januari - 30 juni 2023

REG

Andra kvartalet i korthet

Utvecklingen har varit fortsatt positiv under andra kvartalet avseende våra uppkopplade lösningar och därmed fortsatt god orderingång. Andra kvartalet stänger vi med en nettoomsättning på 11 627 (10 396) Tkr, en ökning med 12% jämfört med föregående år.

 

Rörelseresultat på EBITDA-nivå uppgick till 591 (1 440) Tkr, en EBITDA-marginal på 5,1% där EBITDA-resultatet jämfört med föregående år belastas av vår fortsatta investering i personal för bolagets internationella expansion samt deltagandet på Elfack, norra Europas största mässa inom energi och elektrifiering.

 

Koncernen sammanfattning perioden april - juni 2023

·                  Nettoomsättningen ökade till 11 627 (10 396) Tkr

·                  Rörelseresultat på EBITDA-nivå uppgick till 591 (1 440) Tkr

·                  EBITDA-marginalen uppgick till 5,1 (13,9) %

·                  Rörelseresultat på EBIT-nivå uppgick till 106 (945) Tkr

·                  EBIT-marginal uppgick till 0,9 (9,1) %

·                  Periodens resultat uppgick till 122 (945) Tkr

·                  Periodens resultat per aktie uppgick till 0,0 (0,2) kr

Koncernen sammanfattning perioden januari - juni 2023

·                  Nettoomsättningen ökade till 19 905 (18 039) Tkr

·                  Rörelseresultat på EBITDA-nivå uppgick till 399 (2 020) Tkr

·                  EBITDA-marginalen uppgick till 2,0 (11,2) %

·                  Rörelseresultat på EBIT-nivå uppgick till -570 (1 170) Tkr

·                  EBIT-marginal uppgick till -2,9 (6,5) %

·                  Periodens resultat uppgick till -562 (1 168) Tkr

·                  Periodens resultat per aktie uppgick till -0,1 (0,3) kr

·                  Eget kapital per aktie ökade till 6,0 (5,6) kr

 

"Siffrorna för årets andra kvartal bekräftar att våra kunder går från ord till handling när det kommer till system och tjänster för prediktivt underhåll. Våra kunder i Norden och Tyskland håller fortsatt tempo i beställningar och installation av våra system. Samtidigt som vi gör framsteg i etableringsprocessen på flertalet marknader där bland annat vår uppkopplade lösning blivit godkända av ytterligare två stora elnätsbolag i Australien", säger Jan-Eric Nilsson, VD på Gomero.

 

Ökad transparens synliggör värde i verksamheten

För att tydliggöra bilden av Gomero som ett bolag med en hälsosam mix av intäkter i framkant av energiomställningen, väljer vi att ytterligare synliggöra Gomeros värden och öka transparensen runt våra intäktsflöden.  Vi gör det genom att på rullande 12 månader kvartalsvis redovisa fördelningen mellan våra intäktsområden : System Sales (67%), After Sales (21%) och Subscriptions (12%).

 

Väsentliga under andra kvartalet

  • I april meddelar Gomero att Ellevio utökar sin beställning efter pilotprojekt med Gomeros SIPP Hub. Projektet var inledningsvis avgränsat till mätning och övervakning av SF6-gas men har sedan installationen i juli 2022 nu utökats med en väderstation samt en temperatur- och luftfuktighetssensor i batterirummet. När SIPP Hub är installerad finns den infrastruktur som krävs för att enkelt och kostnadseffektivt ansluta fler sensorer.
  • Tisdagen den 16 maj hölls årsstämma i Gomero Group AB (publ), stämman beslutade i samtliga punkter enligt styrelsens och valberedningens förslag.
  • Under maj medverkade Gomero på Elfack, norra Europas största mässa inom energi och elektrifiering. I montern presenterade Gomero sin uppkopplade, egenutvecklade, lösning SIPP Hub som hjälper våra kunder att gå från schemalagt till prediktivt underhåll på transformatorstationen.
  • Under juni rapporterar Gomero att den uppkopplade lösningen SIPP har blivit godkänd av ytterligare två stora elnätsbolag i Australien, Transgrid (transmissionsnätsaktören i Sydney-regionen med cirka 400 stora transformatorer i sitt nät) och Western Power (transmissions- och distributionsnätföretaget i västra Australien med cirka 500 stora transformatorer i sitt nät). Förutom funktionalitet och hållbarhet innebär godkännandet att SIPP möter högt ställda krav på datasäkerhet och dataklassificering för molnbaserade lösningar.
  • Gomero har antagits till "Business Accelerator Program South East Asia" (BAPSEA). Programmet omfattar en krävande urvalsprocess och drivs i samarbete mellan Energimyndigheten och Business Sweden med fokus på företag med stark energi- och hållbarhetsprofil. Syftet är bidra till minskade utsläpp och hållbar utveckling, samtidigt som svensk export och svenska arbetstillfällen gynnas.
  • I juni har Gomeros återförsäljare KingHill erhållit första ordern från Western Power efter att leverantörsgodkännandet gick igenom. Ordern omfattar leverans av SIPP Node-enheter till ett värde av cirka en (1) miljon kronor som ska säkerställa övervakning och kontroll av fem av Western Powers transformatorgropar. Ordern är strategiskt viktig och ingår i två större uppgraderingsprojekt som är en del av den gröna omställningen.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nils Lindgren, CFO

Tel. +46 (0)722 03 19 49

E-post: nils.lindgren@gomero.com

 

Jan-Eric Nilsson, VD, Gomero Group AB (publ)

Tel. +46 (0) 73 519 10 11

E-post: jan-eric.nilsson@gomero.com

 

Denna information är sådan information som Gomero Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 20 juli 2023 kl. 08.30.

 

 

Om Gomero

Gomero Group AB (publ) är ett bolag som erbjuder innovativa lösningar till kunder inom energisektorn för långsiktig hållbar ekonomisk tillväxt genom utveckling av system och tjänster för prediktivt underhåll - ett område med en mycket stark global tillväxt. Med Gomeros uppkopplade produkter, sensorer, AI och dataanalys ser vi till att underhållsarbetet kan utföras optimalt och med en ökad grad av automatisering.

 

Gomeros SaaS-baserade processtöd, IoT och en ökad digitalisering gör det möjligt att arbeta effektivt med autonoma, uppkopplade enheter - exempelvis på transformatorstationer och ställverk. För kunderna innebär det ökad driftsäkerhet, minskade kostnader och bättre möjligheter att arbeta med ett behovsstyrt underhåll. Det skapar också bättre förutsättningar för en ökad elektrifiering och ett effektivt miljö- och hållbarhetsarbete. Bland Gomeros kunder finns Ellevio, Vattenfall, Lede Energi, Fingrid, Deutsche Bahn och SA Power Network.

 

Koncernen, med säte i Göteborg, består av två helägda dotterbolag, Gomero Nordic AB och Gomero Pty. Ltd.

Datum 2023-07-20, kl 08:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!