Godsinlösen Nordic AB (Publ) höjer standarden för hållbarhetsanalyser med verktyget Planetary Model™

Nu lanserar Godsinlösen Nordic AB (’GIAB’) sin första Impact Report där de med hjälp av Planetary ModelT™ kan redovisa de positiva effekterna av att ha lyckats återbruka 21 385 produkter under perioden januari-mars 2024.

Rapporten visar på betydande miljöbesparingar där GIAB och dess samarbetspartners under denna period har undvikit mer än 700 ton avfall, vilket motsvarar den årliga mängden hushållssopor från cirka 1 500 svenskar. Återbruket har också lett till undvikna koldioxidutsläpp på över 220 000 kg CO2-ekvivalenter, vilket är samma mängd som 10 500 träd absorberar på ett år. 

Beräkningarna tas fram med hjälp av verktyget Planetary Model™. Detta avancerade och vetenskapligt baserade verktyg ger en djupgående förståelse av produkters negativa och positiva miljöpåverkan. Planetary Model™ går bortom traditionella mått och inkluderar, utöver koldioxidutsläpp, även viktiga aspekter så som biologisk mångfald och vattenanvändning. En av styrkorna i verktyget är att det också har kapacitet att ge detaljerad information för alla tänkbara produkttyper samt möjliggöra jämförelser i miljöpåverkan mellan återbrukade och nya produkter.
  

Evalena Blomqvist (PhD), Affärsområdeschef Consulting, kommenterar: "Med korrekt data får du en omfattande förståelse av produkters negativa miljöpåverkan och den positiva effekt som är ett resultat av återbruk och att ge produkter ett nytt liv. Med rätt data kan du fatta korrekta strategiska beslut om hur du ska utveckla din affär till en hållbar affär med produkten i fokus.”
Datum 2024-06-17, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!