Godsinlösen Nordic AB genomför besparingsprogram

MAR

Som en anpassning till den svaga försäljningsutvecklingen och höga kostnadsbasen inom Re:Commerce, har Godsinlösen Nordic AB ("GIAB" eller "Bolaget") beslutat genomföra ytterligare besparingsprogram för att nå stabilitet och uthållighet i verksamheten.

Besparingsprogrammet innebär kostnadsbesparingar genom omstrukturering av affärsområdet Re:Commerce i kombination med en generell översyn av de totala rörelsekostnaderna. Totalt beräknas besparingarna uppgå till 10-12 MSEK på helårsbasis när samtliga insatser har nått full effekt. Besparingsåtgärderna innebär bland annat varsel om minskad bemanning med 17 personer, som berör både tjänstemän och kollektivanställda.

“Att genomföra ytterligare ett besparingsprogram är självfallet betungande, men i den situation som råder är det helt nödvändigt. Omstruktureringen ger oss förutsättningar att minska vår kostnadsbas, samtidigt som vi effektiviserar verksamheten i samband med den lokalflytt som sker till hösten. Detta är en viktig komponent för att uppnå lönsamhet inom vårt affärsområde Re:Commerce”, säger Christer Persson, VD för GIAB.

Besparingsprogrammet kommer att initieras under det andra kvartalet 2024, och beräknas nå full effekt från och med det första kvartalet 2025.

Datum 2024-05-15, kl 10:28
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.