GIABs hållbarhetschef intervjuas i Nasdaq Trade Talks

Förra året fick GIAB, som ett av få svenska bolag, certifieringen Nasdaq Green Equity Designation, en certifiering som har förnyats. I samband med det intervjuades GIABs hållbarhetshetschef Andreas Anderholm Pedersen i Nasdaq Trade Talks. Han berättade bland annat om vikten av att företag synliggör sin klimatpåverkan, vilket ska ses mot bakgrund av ökade regulatoriska krav som kommer framöver.

Nasdaqs utvärdering av GIAB i arbetet med certifieringen Nasdaq Green Equity Designation visade att 95 procent av GIABs omsättning är mörkgrön, vilket innebär att en investering i GIAB anses bidra till den hållbara omställningen. I samband med ettårsjubileet av certifieringen intervjuades GIABS hållbarhetschef Andreas Anderholm Pedersen i Nasdaq Trade Talks.
 
Ny effektiv mjukvara som möter ökade regulatoriska krav
Andreas Anderholm Pedersen berättade bland annat om GIABs vidareutvecklade mjukvara som på ett nytt, korrekt och effektivt sätt beräknar bolagens klimatavtryck. Företag som har tillgång till den informationen har bra förutsättningar att kunna leverera på de ökade regulatoriska krav för att redovisa sina respektive klimatavtryck som redan nästa år kommer att vara en realitet.
 
Ett tema för intervjun var varför företag bör betona sin gröna affärsstrategi och vara förespråkare för hållbarhet. Andreas Anderholm Pedersen berättade bland annat även om hur GIAB bidrar till ett mer hållbart och cirkulärt samhälle och varför det är viktigt att betona sin hållbarhetsstrategi för olika intressenter.
 
Intervjun kan ses via följande länk:
https://www.youtube.com/watch?v=BtyYvO-3-nE&ab_channel=Nasdaq

Datum 2023-07-03, kl 08:30
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.