GIAB tecknar nya avtal med Electrolux Hemprodukter

Samarbetet mellan Godsinlösen Nordic AB (”GIAB”) och Electrolux Hemprodukter AB fortsätter. Nya avtalen gäller butiker samt e-handel i både Sverige och Norge och innefattar returhantering och återbruk av vitvaror och hushållsprodukter via GIAB:s Re:Commerce-tjänst.

”För Electrolux är samarbetet med GIAB en del i vår strävan att bli än mer hållbara och att minska utsläppen av växthusgaser, och att anpassa sig till ett förändrat klimat och begränsade naturresurser. Därför driver vi vår verksamhet mot cirkulära affärsmodeller som främjar resurseffektivitet, minskad användning av farliga kemikalier samt en minskning av mängden avfall. Den cirkulära ekonomin ökar i betydelse och därmed ökar behovet av återvinningslösningar. Det här är ett exempel på det” – säger Annika Kühner, Hållbarhetsspecialist på Electrolux Hemprodukter AB.
 
”Vi är glada för det fortsatta förtroendet från Electrolux med nya avtal för marknaderna i Sverige och Norge. Med våra återbrukstjänster kommer vi att bistå med praktisk hantering, återförsäljning och generering av robust hållbarhetsdata vilket gör dem väl rustade att leverera enligt de ökade kraven på hållbarhetsrapportering” – säger Christer Persson, VD på GIAB. 
 
De produkter som levereras till GIAB har skador som påverkar säljbarheten, antingen genom skador på förpackningen eller skador på produkten som ej påverkat dess funktion. Efter genomförd inventering, rekonditionering och värdering, läggs produkterna ut till ny försäljning genom GIAB:s egna försäljningskanaler (Returhuset.se, Returhuset.no, Tradera, CDON Marketplace, Blocket samt GIAB:s egna fysiska butik, Returhuset). 
 
Produkterna kommer hanteras i GIAB:s egenutvecklade plattform, Circular Platform™, som innebär löpande rapportering av miljöpåverkan och besparing i koldioxid och avfall till Electrolux Hemprodukter. Circular Platform™ möjliggör mätbarhet och datainsamling vilket bidrar till att effektivisera processen att kommersiellt återföra varor till konsument genom såväl fysiska som digitala kanaler.

Datum 2024-02-13, kl 09:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!