Patent i Japan beviljat för läcktestning med Gasporox laserteknologi

Den japanska patentmyndigheten har meddelat Gasporox AB (publ) att man avser bevilja en patentansökan kring läcktestning där Gasporox laserteknologi används.

Patentansökan som nu beviljas avser en lösning där en förpackning kontrolleras att den är intakt genom att analysera ifall det har läckt in en spårgas. Gasporox använder en laserteknologi för att inspektera förpackningar, såsom läkemedels- och livsmedelsförpackningar. Genom att lysa genom förpackningen kan dess gasinnehåll och täthet analyseras, viktiga parametrar för läkemedels- och livsmedelsindustrin. Teknologin är helt oförstörande, snabb och robust och därför attraktiv för industrin.

VD Märta Lewander Xu kommenterar:
”Japan är en marknad där vi ser stort intresse och där vi arbetar med flera olika kunder och partner. Att vi än vidare stärker vår IP position där passar därför bra in i vår agenda.”

Datum 2023-06-16, kl 14:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!