Freemelt förlänger avskrivningsperioden för patent

MARKN.

Nasdaq First North-listade Freemelt ändrar avskrivningstiden för koncernens patentportfölj för att harmonisera med förväntad nyttjandeperiod

Förändringen innebär att koncernens patent skrivs av på 15 år istället för som tidigare på 5 år. Patent har en livstid om högst 20 år, och en ökning av avskrivningstiden till 15 år speglar bättre den bedömda nyttjandeperioden för koncernens patentportfölj. Beslutet att ändra patentavskrivningstiden är en bokföringsteknisk åtgärd och har ingen effekt på kassaflödet. Det är det kvarvarande värdet på balansräkningspost som justeras, tidigare avskrivningar ligger oförändrade.

Justeringen gäller från 1 april 2024 och framåt. Därmed kommer resultat- och balansräkning från detta datum att justeras. Åtgärden innebär att resultatet för år 2024 förbättras med uppskattningsvis 550 tkr.

Datum 2024-05-24, kl 16:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!