Flowscape vinner order för huvudkontor i London

”Kunden är ett ledande globalt konsultbolag inom fastighets- och infrastrukturutveckling med vilka vi har haft ett långt samarbete. Just detta projekt är speciellt intressant eftersom bolaget vill skapa ett kontor som de kan visa deras kunder hur framtidens kontor ser ut och fungerar. Målet är ett attraktivt kontor där deras personal älskar att arbeta, samtidigt som byggnaden används på ett hållbart och effektivt sätt. Med hjälp av Flowscapes analysverktyg har kunden insett att beläggningen på deras kontor i England är 20% lägre på måndagar och fredagar jämfört med veckans övriga arbetsdagar. Under dagarna med lägst beläggning kommer delar av kontoret att stängas ned för att skapa ökat samarbete och energi mellan medarbetarna, samtidigt som man minskar sina kostnader och koldioxidutsläpp. Med hjälp av Flowscape’s lösning kan våningar stängas ner och klimatstyrningssystemet kan styras att anpassa till exempel ventilation och belysning för att minska energiåtgången. Om beläggningen på kontoret ökar och blir mer fullbelagt kan Flowscape’s system identifiera förändringen och automatiskt öppna upp delar av kontoret och även anpassa exempelvis ventilation och belysning till den nya situationen. Det här är ett helt nytt sätt att arbete vilket vår kund vill använda som ett praktiskt fungerande exempel för att skapa förändring och visa vad som är möjligt med moderna system inom fastighetsbranschen. Kunden har gjort beräkningar som visar på att det finns stora pengar att spara samtidigt som koldioxidutsläppen radikalt minskas vilket är i linje med deras ESG-satsning.

Kunden kommer även kunna kontinuerligt analysera och optimera möbleringen för att skapa den bästa möjliga arbetsmiljön för sina anställda. För att ge rätt och detaljerad information snabbt och i realtid installeras en stor mängd av Flowscapes sensorer för att mäta beläggning på arbetsplatser, mötesrum, toaletter, fikaytor och loungeytor. Vi och kunden kan med vår samlade kompetens ta fram data och guidelines för hur kontor skall designas för det nya hybrida arbetssättet.” säger Peter Reigo, VD och grundare Flowscape

Läs mer på vår hemsida.

Installationerna omfattar Flowscapes lösningar för rumspaneler, rumsbokning, bokning av arbetsplatser, sensorer i mötesrum samt analysportal.

Datum 2023-09-22, kl 08:50
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!