Kommuniké från årsstämman i Ferroamp AB (publ)

REG

Årsstämman 2024 i Ferroamp AB (publ) ("Ferroamp" eller "Bolaget") hölls idag den 16 maj 2024 i Stockholm varvid aktieägarna fattade följande beslut.

Fastställande av resultat- och balansräkningen

Årsstämman beslutade att fastställa resultaträkningen och balansräkningen i Ferroamp samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen.

Vinstdisposition

Årsstämman beslutade  att samtliga till årsstämmans förfogande stående medel överförs i ny räkning.

Ansvarsfrihet

Styrelsens ledamöter och den verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2023.

Val av styrelse och revisor samt arvodering

Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens uppdaterade förslag, att styrelsen ska bestå av sex ledamöter utan suppleanter. Det beslutades vidare att Bolaget ska ha ett registrerat revisionsbolag som revisor utan revisorssuppleanter.

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att omvälja de nuvarande styrelseledamöterna Lars-Åke Bokenberger, Claes Mellgren och Anders Persson, samt välja Nicolas Hassbjer, Lars Kvarnsund och Jenny Edfast till nya styrelseledamöter. Det beslutades även att välja Nicolas Hassbjer till styrelseordförande. Det noterades att Ylwa Karlgren och Erik Hallberg avböjt omval.

Beslutades vidare, i enlighet med valberedningens förslag, att omvälja det registrerade revisionsbolaget PricewaterhouseCoopers AB som revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Det noterades att PricewaterhouseCoopers AB har meddelat att den auktoriserade revisorn Claes Sjödin fortsätter som huvudansvarig revisor.

Det beslutades, i enlighet med valberedningens förslag, arvode ska uppgå till totalt 1 471 000 kronor (1 245 000 kronor föregående år) och utgå till styrelsens ledamöter och ledamöter av inrättade utskott enligt följande:

  • 385 000 kronor (370 000 kronor föregående år) till styrelsens ordförande och 165 000 kronor (160 000 kronor föregående år) till övriga stämmovalda styrelseledamöter som inte är anställda i Bolaget,
  • 95 000 kronor (90 000 kronor föregående år) till revisionsutskottets ordförande och 43 000 kronor (40 000 kronor föregående år) till övriga ledamöter av revisionsutskottet, samt
  • 40 000 kronor (35 000 kronor föregående år) till ersättningsutskottets ordförande och 20 000 kronor (15 000 kronor föregående år) till övriga ledamöter av ersättningsutskottet.

Vidare beslutades det att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Godkännande av styrelsens beslut om nyemission av aktier

Årsstämman beslutade att godkänna styrelsens beslut från den 15 april 2024 om nyemission av högst 3 400 000 aktier, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, enligt följande:

Den totala ökningen av Bolagets aktiekapital uppgår till högst 340 000 kronor. Teckningskursen för aktierna ska vara 11,50 kronor per aktie, totalt 39 100 000 kronor om samtliga aktier tecknas. Teckningskursen har, med stöd av Carnegie Investment Bank AB, fastställts genom ett accelererat bookbuilding förfarande och motsvarar en premie om 1,40 procent i förhållande till aktiens stängningskurs på Nasdaq First North Growth Market den 15 april 2024. Styrelsen bedömer att teckningskursen därmed säkerställts marknadsmässigt.

De nya aktierna medför rätt till utdelning för första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att de nya aktierna registrerats hos Bolagsverket och aktierna förts in i aktieboken hos Euroclear Sweden AB.

Beslut om ändring av bolagsordning

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att ändra Bolagets bolagsordning i enlighet med följande: Bolagets aktiekapital ändras från lägst 1 250 000 kronor och högst 5 000 000 kronor till lägst 3 000 000 kronor och högst 12 000 000 kronor. Det beslutades vidare att antalet aktier ändras från lägst 12 500 000 aktier och högst 50 000 000 aktier till lägst 30 000 000 aktier och högst 120 000 000 aktier. Vidare beslutades om vissa mindre språkliga justeringar av bolagsordningen.

Bemyndigande för styrelsen att emittera aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att intill nästa årsstämma vid ett eller flera tillfällen besluta om emission av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner, med eller utan avvikelse från aktieägares företrädesrätt, till ett antal motsvarande maximalt tio (10) procent av det totala antalet aktier i Bolaget vid tidpunkten då bemyndigandet utnyttjas första gången, att betalas kontant, genom apport och/eller genom kvittning.

Nyemission beslutad med stöd av bemyndigandet ska ske i syfte att tillföra Bolaget rörelsekapital. Om styrelsen beslutar om emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska skälet vara att skapa finansiell flexibilitet för att upprätthålla Bolagets starka tillväxt genom investeringar i affärsutveckling, produktutveckling och accelererad expansion, och/eller tillföra nya ägare av strategisk betydelse och/eller förvärv av andra företag eller verksamheter.

Utgivande av nya aktier med stöd av bemyndigandet ska genomföras på sedvanliga villkor under rådande marknadsförhållanden. Om styrelsen finner det lämpligt för att möjliggöra leverans av aktier i samband med en emission enligt ovan kan detta göras till ett teckningspris motsvarande aktiernas kvotvärde.

Beslut om incitamentsprogram 2024/2027 för ledande befattningshavare och anställda genom emission och överlåtelse av teckningsoptioner

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att införa ett teckningsoptionsprogram genom emission och vidareöverlåtelse av högst 715 000 teckningsoptioner till ledande befattningshavare och anställda, innebärande en ökning av aktiekapitalet vid fullt utnyttjande med högst 71 500 kronor. Varje teckningsoption berättigar till nyteckning av en aktie i Bolaget.

Rätt att teckna teckningsoptionerna ska tillkomma ledande befattningshavare, anställda och nyckelpersoner i Bolaget och koncernen med skattehemvist i Sverige samt Bolaget eller Ferroamp Incentive AB, org.nr 559229-0430 ("Dotterbolaget") med rätt och skyldighet att, vid ett eller flera tillfällen, vidareöverlåta teckningsoptioner till ledande befattningshavare, anställda och nyckelpersoner, som är eller blir anställda i Bolaget eller i koncernen, till ett pris som inte understiger optionens marknadsvärde enligt Black-Scholes värderingsmodell och i övrigt på samma villkor som i emissionen.

Bolaget eller Dotterbolaget har rätt att teckna teckningsoptionerna vederlagsfritt och ledande befattningshavare, anställda och nyckelpersoner i Bolaget och koncernen med skattehemvist i Sverige har rätt att teckna teckningsoptioner till en premie motsvarande optionens marknadsvärde, vilket ska beräknas enligt Black-Scholes värderingsmodell.

Varje teckningsoption berättigar till teckning av en (1) ny aktie i Bolaget under perioden från och med den 1 september 2027 till och med den 30 september 2027.

Teckningskursen ska fastställas till ett belopp motsvarande 130 procent av den volymviktade genomsnittskursen på Nasdaq First North Growth Market under perioden från och med den 30 april 2024 till och med den 15 maj 2024.

Ny aktie som tecknats genom utnyttjande av teckningsoption medför rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att de nya aktierna registrerats vid Bolagsverket och aktierna införts i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken.

Om alla teckningsoptioner utfärdade enligt incitamentsprogram 2024/2027 utnyttjas för teckning av nya aktier kommer antalet aktier och röster i Bolaget att öka med 715 000 (med förbehåll för omräkning i enlighet med teckningsoptionsvillkoren), vilket motsvarar en utspädning om cirka 2,26 procent av Bolagets aktiekapital och röster. Den maximala utspädningseffekten av incitamentsprogram 2024/2027 plus övriga utestående incitamentsprogram i Bolaget beräknas uppgå till högst cirka 3,74 procent förutsatt full teckning och utnyttjande av samtliga erbjudna och utestående teckningsoptioner.

För detaljerade villkor avseende besluten på stämman enligt ovan hänvisas det till kallelsen och årsredovisningen samt valberedningens förslag som finns tillgängligt på Bolagets hemsida, www.ferroamp.com.

För ytterligare information, kontakta:

Kent Jonsson, VD 073-810 00 01

Om Ferroamp 

Ferroamp AB (publ) är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post ca@gwkapital.se, telefon 08-503 000 50).

Datum 2024-05-16, kl 13:00
Källa beQuoted
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!