Fastators innehavsbolag Företagsparken stärker kassan genom försäljningar

Fastators delägda innehavsbolag Företagsparken har under juni månad genomfört ett antal strategiska försäljningar av fastigheter för att renodla fastighetsportföljen.

Företagsparken är det största innehavet i Fastators portfölj och hade vid utgången av det första kvartalet 2023 ett totalt fastighetsvärde om 6,3 Mdkr. Fastator äger direkt och indirekt 53 % av bolaget. Företagsparken har under juni månad avyttrat icke strategiska fastigheter av varierad storlek i totalt sex orter runtom i Sverige. I Södertälje har en vakant fastighet med 27 000 kvm lokalyta avyttrats till Verdion i en försäljning som ökar den löpande intjäningen med 2,5 Mkr per år, minskar bolagets ytmässiga vakans med drygt 20 % och stärker kassalikviditeten med 132 Mkr. Därutöver har ett antal mindre avyttringar med ett totalt fastighetsvärde om 59 Mkr genomförts vilket stärkt kassan ytterligare.

Vidare har Företagsparken under juni månad utsett Erik Hamrin som ny vice VD och etablerat en egen förvaltningsorganisation som kommer att vara i full drift den 1 oktober 2023.

- Företagsparken fortsätter att exekvera på lagd strategi för tillväxt och stärkta nyckeltal. Nu följer man upp höstens riktade nyemission om 900 Mkr med att frigöra ytterligare likvida medel samtidigt som den löpande intjäningen ökar. En mycket stark avslutning inför en välförtjänt sommarledighet, säger Svante Bengtsson, VD för Fastator.

Datum 2023-07-03, kl 07:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!