Fastator bildar property- och facilitykoncernen NPM Group. Bolaget är helhetsleverantör av servicetjänster till landets fastighetsägare.

- När vi samlar vår kompetens och erfarenhet i ett enda bolag kan vi skapa stora värden för våra kunder och möjliggöra besparingar och effektiviseringar. NPM Group blir i och med sammanslagningen en av marknadens ledande förvaltningskoncerner, säger Richard Julin, Styrelseordförande i NPM Group.
 
Kunderna består både av svenska och internationella fastighetsfonder, noterade fastighetsbolag samt privata fastighetsägare. Genom sammanslagningen skapas en storkoncern med en omsättning på 350 miljoner kronor och ett EBITDA-resultat på 42 miljoner kronor för 2022. Koncernen har 300 anställda.
Fastator äger 55,5% av bolaget, övriga aktieägare är aktiva inom koncernen.
 
- Förvaltning och utveckling av fastigheter är viktigt för att bygga långsiktigt värde. NPM Group finns i landets alla regioner för att effektivisera förvaltningen nära kunden. Den nya koncernen kommer att ta en unik position på den växande marknaden för property- och facility management, säger Svante Bengtsson VD i Fastator.

Datum 2023-05-22, kl 08:05
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!