Fastator avvecklar innehavet Svenska Kulturskatter

Fastator sålde under hösten Hotell Åregården och har idag överlåtit även fastigheterna Gotland Lummelunda Överstekvarn 1:21 och 1:51 samt Gotland Visby Kompaniet 5 (”Fastigheterna”). Fastigheterna överlåts genom två separata bolagsaffärer och köpare är Gelbakoncernen via dotterbolag. Därmed har samtliga fastigheter inom dotterbolaget Svenska Kulturskatter AB nu avyttrats. Fastigheterna var senast värderade till 71 mkr men då en av hyresgästerna nyligen har gått i konkurs har parterna kommit överens om att överlåta Fastigheterna för ett sammanlagt fastighetsvärde om 56 mkr.
 

  • Fastator har tagit ytterligare ett viktigt steg i att renodla våra innehav. För att kunna fortsätta bygga värden i Point och Företagsparken behöver vi fortsätta frigöra likviditet och kunna fokusera organisationen, säger Björn Rosengren, tf. VD för Fastator.

 

Datum 2024-02-14, kl 17:31
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!