Förändringar i Fasadgruppens koncernledning

MARKN.

Fasadgruppen kommer per den 1 november 2023 att genomföra en förändring i organisationsstrukturen som påverkar sammansättningen av koncernledningen.

En ny operativ enhet kommer samla alla geografiska affärsområden samt ett antal centrala specialistfunktioner som stödjer dotterbolagens verksamhet.

Johan Claesson har utsetts till operativ chef (COO) att ansvara för den nya enheten. Johan är för närvarande affärsområdeschef för Fasadgruppen SydVäst och har varit en del av Fasadgruppens koncernledning sedan 2020. Han har tidigare varit affärsområdeschef för Fasad och Interiör på STO Scandinavia AB.

”Syftet med denna organisationsförändring är att effektivisera styrningen genom en ny operativ enhet som stöttar dotterbolagens verksamhet, och en koncernledning vars fokus ska vara på att maximera värdeskapandet särskilt genom kapitalallokering. Jag är glad att Johan Claesson har valt att acceptera rollen som COO. Han har varit en central del av tillväxtresan för Fasadgruppen både i Sverige och Norge och är en uppskattad ledare internt”, säger Martin Jacobsson, VD för Fasadgruppen.

Från och med 1 november 2023 består Fasadgruppens koncernledning av VD Martin Jacobsson, CFO Casper Tamm, förvärvschef Daniél Bergman, operativ chef (COO) Johan Claesson samt kommunikations- och hållbarhetschef Adrian Westman.

Datum 2023-10-25, kl 08:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!