Fasadgruppen inleder program för återköp av egna aktier

MAR

Styrelsen för Fasadgruppen Group AB (publ) har med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 11 maj 2023 beslutat att inleda ett program för återköp av egna aktier om högst 50 miljoner SEK.

Syftet med återköpsprogrammet är att Fasadgruppen ska kunna använda återköpta egna aktier för att finansiera framtida förvärv samt att kunna optimera bolagets kapitalstruktur och skapa värde för bolagets aktieägare.

För återköpsprogrammet gäller följande villkor:

  • Förvärv av egna aktier ska ske på Nasdaq Stockholm.
  • Förvärv av egna aktier få ske vid ett eller flera tillfällen före årsstämman 2024.
  • Förvärv av egna aktier får ske för högst sammanlagt 50 miljoner SEK, med förbehåll för att bolagets innehav av egna aktier får uppgå till högst tio procent av samtliga aktier i bolaget.
  • Förvärv av egna aktier ska ske till ett pris per aktie inom det vid var tid gällande prisintervallet för aktien på Nasdaq Stockholm.
  • Betalning för aktierna ska utges kontant.
  • Förvärv av egna aktier ska i övrigt ske i enlighet med Nasdaq Stockholms regelverk för emittenter.

Det totala antalet aktier i Fasadgruppen är 49 623 830 aktier. Fasadgruppen innehar för närvarande inga egna aktier. Genomförda förvärv av egna aktier kommer att anmälas till Nasdaq Stockholm i enlighet med tillämpliga regelverk.

Datum 2023-11-13, kl 17:45
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.