Fasadgruppen ingår nytt finansieringsavtal för fortsatta förvärv

Fasadgruppen har ingått ett nytt lånefacilitetsavtal med Nordea, SEB, och Svensk Exportkredit om totalt 2 700 mkr. Avtalet ersätter Fasadgruppens tidigare separata lånefaciliteter med respektive långivare och innebär en utökning av koncernens totala tillgängliga lånefaciliteter med cirka 600 mkr.

Lånefacilitetsavtal består av kreditfaciliteter om totalt 2 700 mkr, varav en revolverande kreditfacilitet om 1 600 mkr och två lånefaciliteter om totalt 1 100 mkr. Avtalslängden är tre år med möjlighet till förlängning med ett år vid två tillfällen, vilket innebär en maximal löptid om fem år. Fasadgruppen avser att omvandla lånefaciliteterna till hållbarhetslänkade lån i linje med de nya mål för utsläppsminskningar som koncernen utvecklar och ska rapportera in till Science Based Targets initiative.

”Fasadgruppen ser stor potential att fortsätta konsolidera den nordiska marknaden för fasadtjänster. I kombination med ett starkt kassaflöde säkerställer vi med detta nya finansieringsavtal hög finansiell flexibilitet att ta till vara på de tillväxtmöjligheter vi ser. Vi har många pågående dialoger med framgångsrika fasadentreprenörer på alla nordiska marknader”, säger Martin Jacobsson, vd för Fasadgruppen.

Gernandt & Danielsson Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Fasadgruppen i samband med ingåendet av det nya finansieringsavtalet.

Datum 2023-08-08, kl 08:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.