Fabege omförhandlar och förlänger med Telia i Arenastaden

REG

Den initiala effekten på nettouthyrningen uppgår till -23 Mkr. Telia erlägger samtidigt en kompensation som kommer att periodiseras över avtalets löptid.

I och med uppgörelsen förhyr Telia knappt 25 000 kvm och byggnaden öppnas upp för fler hyresgäster. Fabeges investering för kommande anpassning bedöms uppgå till cirka 70 Mkr. Lokalerna som ligger i bästa läge i Arenastaden kan nu hyras ut till marknadsmässig hyra. Den förväntade effekten på nettouthyrningen efter att den återlämnade ytan hyrts ut förväntas bli positiv och överstiga 20 Mkr.

-          Uppgörelsen med Telia är affärsmässig och kommer på lite sikt att ha en positiv inverkan på såväl nettouthyrning som fastighetens driftsöverskott och värdering. Vi värdesätter vår relation med Telia som en viktig hyresgäst och som bidrar till Arenastadens attraktivitet. Tillsammans fortsätter vi att utveckla Arenastaden, kommenterar Stefan Dahlbo, VD Fabege.

Fabege AB (publ)

Datum 2024-06-05, kl 10:36
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!