Exsitec Holding lanserar långsiktigt incitamentsprogram för nyckelpersoner

MARKN.

Styrelsen i Exsitec Holding har idag, med stöd från årsstämman, sjösatt det första incitamentsprogrammet för nyckelpersoner i koncernen.

Deltagandet omfattar 54 personer med olika ledande befattningshavare, däribland CFO, Head of HR, COO, samt andra nyckelpersoner i Sverige, Norge och Danmark. Incitamentsprogrammet är utformat så att deltagarna själva förvärvar aktier och om Exsitec ökar sin justerade EBITA per aktie med 30 respektive 60 % får deltagarna en respektive två teckningsoptioner per investerad aktie om tre år. 

- Deltagarna i incitamentsprogrammet är personer som är viktiga för Exsitecs fortsatta lönsamma tillväxtresa. Incitamentsprogrammet är ett verktyg som syftar till att behålla och motivera dessa personer, säger Johan Kallblad, vd på Existec.

För att deltagarna ska kunnat förvärva aktier så har ordförande Peter Viberg och vd Johan Kallblad i kombination med storägarna Grenspecialisten och Creades (via kapitalförsäkring) sålt 14 248 aktier till deltagarna. Priset per aktie uppgår till 148,40 kronor, vilket motsvarar det volymviktade genomsnittspriset för Exsitec Holdings aktie under perioden från och med den 9 augusti 2023 till och med 22 augusti 2023. Deltagarna har även haft möjlighet att förvärva aktier på egen hand och det totala antalet investerade aktier från deltagarna uppgår till 21 950 stycken.  

- Det känns positivt att ha fått underlätta för deltagarna genom att bistå med aktier, säger Peter Viberg.

Incitamentsprogrammet löper till och med Q2 2026.

Datum 2023-08-25, kl 17:24
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!