Exsitec Holding AB (publ) har tecknat avtal om utökade kreditramar med Nordea

MAR

I låneavtalet ingår refinansiering av befintliga lån på 87 MSEK respektive 35 MNOK, en revolverande kreditfacilitet uppgående till 125 MSEK, en checkräkningskredit uppgående till 75 MSEK samt en villkorad möjlighet till utökning av faciliteten uppgående till 200 MSEK (en s.k. accordion option). Avtalet är giltigt i 5,5 år och avses användas till förvärv.

“Efter en period då vi prioriterat lönsamhet över maximal tillväxt anser vi att förvärvsmarknaden åter är mer intressant. En förutsägbar och kostnadseffektiv finansiering är en nyckel för att göra bra affärer som tillför värde för våra ägare, och därför väljer vi nu att teckna avtal med Nordea som erbjudit mycket attraktiva villkor både gällande kostnader och flexibilitet i kovenanter” säger Johan Kallblad, vd på Exsitec Holding AB.

I samband med låneavtalet kommer även Exsitec byta bank till Nordea.

För mer information, kontakta:

Johan Kallblad, vd
Anna Gustafsson, CFO
Telefon: 010-333 33 00
E-post: ir@exsitec.se

Datum 2024-03-28, kl 17:52
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!